Kooliaasta eel ootab ERMis haridustöötajaid 26 muuseumit üle Eesti

PM Haridusportaal
Copy
Eesti Rahva Muuseum
Eesti Rahva Muuseum Foto: Simo Sepp

Eesti Rahva Muuseumis (ERM) toimub kolmapäeval infopäev, kus 26 muuseumit ja külastuskeskust üle Eestimaa tutvustavad haridustöötajatele oma haridusprogramme, õpitubasid ja muuseumitunde.

Tegemist on traditsioonilise sündmusega, kus lisaks muuseumite infoga tutvumisele saavad õpetajad pika suve järel üksteisega kokkusaamise üle rõõmustada. «Muuseumihariduse infopäev on suurepärane võimalus paari tunni jooksul saada hea ülevaade kõigest sellest, mida Eesti muuseumid pakuvad. Ja valikut tõesti on! Juba Eesti Rahva Muuseumil endal on kamaluga erinevatel teemadel ja mitmele kooliastmetele sobivaid muuseumitunde ja õpitubasid välja pakkuda,» rääkis ERMi direktor Kertu Saks.

Tema sõnul on oluline ka asjaolu, et kõik osalevad haridustöötajad saavad ise terve päeva vältel ERMi kõigi näitustega tasuta tutvuda.

Päeva avab kell 11 kunstikollektsionäär Enn Kunila ja kunstiajaloolase Eero Epneri kuraatorituur näitusel «Värvide ilu. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist». Kell 12 algavad laval etteasted, kus muuseumid tutvustavad oma järgmise kooliaasta haridusprogramme. Paralleelselt toimub haridusmess. Infopäevast osavõtnute vahel loositakse päeva lõpus välja tasuta klassiekskursioonid ERMis kohal olevatesse muuseumidesse.

Infopäeval osalevad muuseumid üle Eesti. Lisaks ERMile on kohal Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit, Rahvusarhiiv, Jääaja Keskus, PROTO avastustehas, Vabamu, Tartu Mänguasjamuuseum, SA Eesti Maaelumuuseumid, Eesti Maanteemuuseum, Nukuteatrimuuseum, Eesti Meremuuseum, Eesti Kunstimuuseum, Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum, Tartu linnaajaloo muuseumid, SA Virumaa Muuseumid, Tartu Kunstimuuseum, Sibulatee muuseumid, Tartu Ülikooli muuseum, Vana-Võromaa muuseumid, Palamuse O. Lutsu Kihelkonnamuuseum, Tallinna Linnamuuseum, SA Eesti Ajaloomuuseum, TYPA, ERMi Heimtali muuseum, Eesti Rahva Muuseum, Tartu Ülikooli teaduskool, Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed.

Osalemine on tasuta ning oodatud on kõik haridustöötajad. Registreerumine on veel võimalik veebilehel https://www.erm.ee/et/muuseumihariduse-infopaev-2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles