OTSEPILT Erikomisjon arutab eestikeelsele õppele ülemineku seisu (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon peab täna erakorralise istungi kell 12, et saada ülevaade eestikeelsele õppele ülemineku ning kõrghariduse rahastamise kavast.

Erikomisjoni esimees Tõnis Mölder (KE) märkis, et koalitsioonilepingus on kirjas soov minna üle eestikeelsele õppele nii lasteaias kui ka põhikoolis. «See nõuab lisaraha nii õpetajate palkamiseks kui ka õppemetoodika väljatöötamiseks ja õpikute väljaandmiseks, mistõttu soovime komisjonis üle vaadata, milline eelarve on selleks ette nähtud,» lausus esimees.

Samuti on arutelu all kõrghariduse rahastamine. Koalitsioonileppes on ette nähtud, et kõrghariduse rahastamist suurendatakse alates 2023. aastast 15 protsendi võrra aastas. 

Erikomisjoni erakorralisele istungile on kutsutud haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas (Isamaa), Tallinna Tehnikaülikooli rektor Tiit Land, Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser, Eesti Haridustöötajate Liidu juhatuse esimees Reemo Voltri, Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige Mari Karon, Eesti Koolijuhtide Ühenduse esimees Urmo Uiboleht, riigikontrolör Janar Holm ning rahandusministeeriumi esindaja.

Tagasi üles