Õpetajad ja koolijuhid saavad Kumus muuseumiharidust

PM Haridusportaal
Copy
Kumu
Kumu Foto: Elmo Riig

Eesti Kunstimuuseum korraldab esmaspäeval õpetajatele ja koolijuhte mõeldud üle-eestilise muuseumihariduse infopäeva.

Muuseumihariduse infopäeval tutvustavad muuseumid üle Eesti omi uusi, algavaks õppeaastaks mõeldud haridusprogramme ning annavad soovitusi ja praktilisi nõuandeid, kuidas saavad muuseumid formaalharidust erinevates ainevaldkondades toetada, olgu selleks autentne muuseumikülastus, e-tund või eriettevalmistusega programm klassile.

Kultuuriranitsa toetuse kasutamiseks annab toimuv haridusmess sobiliku koondülevaate pakutavast, nii on hõlbus põhikooli õpilastele valikuid teha. Küll aga pakuvad muuseumid programme lasteaiast gümnaasiumini.

Infopäev algab kell 11 kahe ettekandega Kumu auditooriumis.

Eesti Koolipsühholoogide Ühingu juht, koolipsühholoog ja pereterapeut Karmen Maikalu räägib teema «Õpetaja energiakriisis» raames väljakutsetest õpetaja töös, stressist ja läbipõlemisest ning sellest, mida õpetaja saab ise enda heaks teha ja millised on abivõimalused.

Mondo Maailmakooli juht Diana Tamm avab ettekandes «Maailmaharidus – pidepunkt ebastabiilses maailmas» maailmahariduse olemust ja arutleb, kuidas kasvatada hoolivaid maailmakodanikke kriisides vaevlevas maailmas. Kas lahendus on kooli hoidmises kriisivaba pelgupaigana või hoopis kriiside julges käsitlemises ning mida see julge käsitlemine eeldab õpetajalt.

Kohapeal toimuvad ka töötoad, kus õpetajatele tutvustatakse programme ja muuseumitunde lähemalt ning antakse võimalus ise kaasa lüüa.

Infopäeval osalevad muuseumid üle Eesti: Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Arhitektuurimuuseum, Eesti Kunstimuuseum, Eesti Loodusmuuseum, Eesti Maaelumuuseumid, Eesti Meremuuseum, Eesti Rahva Muuseum, Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Eesti Tervisemuuseum, Eesti Vabaõhumuuseum, Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid, Nukuteatrimuuseum, Saaremaa Muuseum, Tallinna Kunstihoone, Tallinna Linnamuuseum, Tartu Ülikooli muuseum, Vabamu, Virumaa Muuseumid

Eesti Kunstimuuseum on üle-eestilist muuseumihariduse infopäeva õpetajatele ja koolijuhtidele korraldanud alates 2017. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles