Üle 450 koolilapse said Punase Risti ja Tallinna linna abiga ranitsa

PM Haridusportaal
Copy
Heategevuskampaania tõi enam kui 450 lapsele tasuta ranitsa koos koolitarvetega
Heategevuskampaania tõi enam kui 450 lapsele tasuta ranitsa koos koolitarvetega Foto: Mats Õun

Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi ja Tallinna linna koostöös korraldatav kampaania «Ranits» tõi 452-le vähekindlustatud perekonna lapsele koolitarvetega komplekteeritud ranitsad.

Kampaania «Ranits 2022» lõppüritus toimus Apollo Kino Coca-Cola Plazas, kus lapsed said koos vanematega vaadata filmi «Käsilased 2» ning minna koju õnnelike ranitsaomanikena.

«On heameel näha, et nii lapsed kui ka vanemad naudivad seda, et saavad koos kinno tulla ja aega veeta, see on pereüritus, mida kõik alati ootavad. Samamoodi on oluline, et üha kasvavaid hindu arvestades on tasuta koolitarbed vähekindlustatud peredele suureks abiks,» rääkis Tallinna abilinnapea Betina Beškina. «Lisaks sellele on Tallinnal ka eraldi esimese klassi toetus ehk ranitsatoetus ja alates käesolevast aastast on kõikidele koolilastele veel universaaltoetus ehk 50 eurot kooliaasta alguseks. Neid toetusi saab taotleda alates septembri kolmandast nädalast, sest selleks ajaks on koolide nimekirjad tavaliselt lõplikud. Septembri kahe esimese nädalaga võivad nimekirjad veel veidi muutuda.»

Eesti RIMI Food AS-i Tallinna RIMI kaupluste korjanduskarpidesse annetasid heatahtlikud kampaania toetajad raha, mille eest osteti ranitsatesse koolitarbeid. Punase Risti vabatahtlikud aitasid ranitsaid komplekteerida ning Tallinna linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad koostasid abivajavate perede nimekirjad.

Koolikotikampaania «Ranits 2022» heatahtlikud toetajad on Eesti Punane Rist, Tallinna linnavalitsus, Eesti RIMI Food AS Tallinna kauplused, Gasell AS, Apollo Kino OÜ, Lendliis OÜ, Marmiton/Svensky Kaubandus AS, transpordiamet, politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalvekeskus ning kommipood Magus Elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles