Algab tasuta ümberõppe programm tehnoloogiahuvilistele naistele

PM Haridusportaal
Copy
Andre Visse.
Andre Visse. Foto: Erakogu

Tehnoloogiahuvilistel naistel on võimalik kandideerida kuni 18. augustini tasuta ümberõppe programmis Naised tehnoloogias/Telia, mille eesmärk on toetada just naiste töötamist tehnoloogiasektoris.

Naised tehnoloogias/Telia on Telia ja Targa Töö Ühingu koostöös ellu kutsutud programm, kus naistel avaneb võimalus asuda ümberõppele ning saada seeläbi paremaid võimalusi IT-sektorisse sisenemisel.

Koolitusprogramm on kõigile osalejatele tasuta ja selle kestus on viis kuud ehk septembrist kuni järgmise aasta jaanuarini. Programmis on kokku 50 kohta ning seal osalemiseks saab end registreerida kuni 18. augustini.

Telia tehnoloogiajuhi Andre Visse sõnul töötab, nagu mujal maailmas, ka Eestis tehnoloogiasektoris vaid 20 protsenti naisi. «Eestis on tehnoloogiavaldkonnas puudu vähemalt 7000 inimest. Naiste suurem hulk IT- ja tehnoloogiasektoris aitaks seda tühimikku natukenegi leevendada. Ühtlasi aitaks naiste suurem esindatus tehnoloogias vähendada otseselt palgalõhet, sest tehnoloogiasektori keskmine palgatase on kõrgem kui enamikus teistes valdkondades,» ütles Visse.

Telia tehnoloogiajuhi kinnitusel saab ümberõppe programmis osaleda omas tempos ja omal ajal ning selleks ei pea end töölt vabaks võtma. «Programm sobib ideaalselt ka lapsepuhkusel emadele, kes soovivad karjääripööret teha. Näiteks Telia viis oma lapsepuhkusel olevate kolleegide seas läbi küsitluse, millest selgus, et kaks kolmandikku osalenutest oleks ümberõppest tehnoloogiasse huvitatud,» lisas Visse.

Koolitusprogramm on olemuselt Courseral baseeruv iseseisev e-õpe, kus võimalus teadmisi omandada kas andmeanalüüsi, UX disaini või IT-projektijuhtimise tööks.

Lisaks iseseisvale õppele toimuvad toetavad seminarid virtuaalselt või kontoris kohapeal. Kohtumiste eesmärk on lisaks teoreetilistele teadmistele parendada osalejate oskusi suhtlemise, kaugtöö, virtuaalse meeskonnatöö ning karjääriplaneerimise vallas. Kursuse lõppedes leiab osaleja endale sobiva praktikakoha kas Telias või väljaspool ning planeerib selleks minimaalselt kaks nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles