Bioanalüütikute õppekohad Ida-Virumaal täitusid kiiresti

PM Haridusportaal
Copy
Bioanalüütikute õppekohad täitusid kiiresti
Bioanalüütikute õppekohad täitusid kiiresti Foto: Ida.Viru Keskhaigla

Selle aasta sügisel hakkavad Ida-Viru keskhaigla ja Tartu Tervishoiu Kõrgkool välja õpetama bioanalüütikuid Ida-Virumaal ning kümme õppekohta täitus kiiresti.

Kokku avatakse kümme tasuta õppekohta. Tegemist on rakenduskõrghariduse distantsõppega, mille nominaalkestus on 3,5 aastat. Õppetöö hõlmab teooriat ja praktikume. Teooriaõpe on üsna paindlik – suurt rõhku pannakse videoõppele ja elektroonsetele õppematerjalidele. Praktikume sooritatakse laborites kohapeal ning need põhinevad rühmatööl.

Vastuvõtt kõrgkooli kestis juuni lõpuni ning sellele järgnes kahenädalane sisseastumiseksamite periood.

Keskhaigla õenduse valdkonna projektijuhi Alevtina Uustalu sõnul tundsid kohalike gümnaasiumide lõpetajad suurt huvi bioanalüütikute eriala vastu ja hindasid kõrgelt paindlikku võimalust õppida Ida-Viru keskhaigla laborites ning omandada rakenduskõrgharidust kodukandis.

«Bioanalüütiku eriala on paljudele noortele meeltmööda. Ida-Viru keskhaiglale eraldatud tasuta õppekohtade täitumus on 100 protsenti, mille üle on meil väga hea meel. Selle õppeprogrammi tudengid hakkavad õppima tegema analüüse, uurima koeproove ja kehavedelikke, tegema kindlaks organismi tervislikku seisundit, mis on vajalik selleks, et aidata arstidel panna patsientidele õiget diagnoosi ja määrata neile sobivat ravi,» rääkis Uustalu.

Ta lisas, et kui kõik vastuvõetud tudengid lõpetavad edukalt kõrgkooli ja jäävad Ida-Viru keskhaiglasse tööle, siis saab täielikult kaetud regionaalne bioanalüütikute tööjõuvajadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles