Tartu Ülikool ootab huvilisi proviisorite täiendusõppe kursusele

PM Haridusportaal
Copy
Tartu Ülikool pakub proviisoriõpet
Tartu Ülikool pakub proviisoriõpet Foto: Andero Kalju

Tartu Ülikool pakub võimalust registreeruda proviisorite täiendusõppe kursusele, mis annab vajalikud algteadmised, et võimalusel jätkata õpinguid kevadsemestril proviisoriõppes.

Tartu Ülikooli farmaatsia instituudi juhataja ülesannete täitja Ain Raal ütles, et stardikoolitus proviisoriõppesse avatakse proviisoriõppe esimese kursuse sügissemestri mahus ja annab vajalikud algteadmised nendele gümnaasiumilõpetanutele, kes soovivad siduda oma tuleviku proviisori elukutsega. Õpinguid saab jätkata kevadsemestril.

Kursuse sisu, maht ja vorm on identsed proviisoriõppe esimese kursuse tavapärase sügissemestriga. Õpe toimub koos teiste esimese aasta proviisoritudengitega. «Õppurid omandavad 29 ainepunkti ulatuses teadmisi üld- ja anorgaanilises keemias, orgaanilises ja bioorgaanilises keemias, biofüüsikas ja anatoomias. Nad tunnevad erialaterminoloogiat ja farmaatsia ajalugu ning teavad, millised töö- ning arenguvõimalused on farmaatsiasektoris,» selgitas Raal.

Kursuse lõpetamiseks tuleb kõigis õppeainetes saavutada positiivne lõpptulemus, see tähendab teha kontrolltööd, arvestused ja eksamid. Kõigil täienduskursuse edukalt lõpetanutel on võimalus kandideerida kevadsemestrist põhiõppe vabadele kohtadele.

Soovijad arvatakse kursusele õppijaks pingerea alusel, mis moodustatakse gümnaasiumi keemiahinde ja vestluse alusel. Vastu võetakse kuni 45 soovijat. Kandideerimiseks tuleb end registreerida täienduskoolitusele ning gümnaasiumi lõputunnistuse ja hinnetelehe koopia saata farmaatsia instituudi sekretärile hiljemalt 21. augustiks. Vestlused kandidaatidega toimuvad 23.–24. augustil. Kandidaate teavitatakse õppekoha saamisest e-kirja teel hiljemalt 25. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles