Kunstiakadeemia avab uued mikrokraadid

PM Haridusportaal
Copy
Anne Pikkov.
Anne Pikkov. Foto: Piia Ruber

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) avab neli uut mikrokraadiprogrammi, millel õppetöö algab juba sügisest.

Uusi teadmisi on võimalik omandada hariduse disainimise, kirjatüüpide loomise, arhitektuuri konserveerimise ja restaureerimise ning baltisaksa kultuuripärandi kohta.

Mikrokraadid on tööturu vajadusi arvestavad täiendusõppeprogrammid, mille koostasid Eesti Kunstiakadeemia vastavate erialade eksperdid, et pakkuda uusi erialapädevusi. Õpe toimub eesti keeles ning mikrokraadikava maht on 15–22 ainepunkti. Osalemise eelduseks kahel mikrokraadikaval on keskharidus ja kahel kaval bakalaureusekraad.

Kunstiakadeemia õppeprorektor Anne Pikkov ütles, et EKA on sarnaselt teistelegi ülikoolidele üle maailma võtnud fookusesse mikrokraadid ning sellele pööratakse lähiaastatel märkimisväärselt tähelepanu.

«Mikrokraadid aitavad meil ümber mõtestada ülikooli panust elukestvas õppes, laiendades ligipääsu kõrgharidusele. Need ei asenda tasemeõpet, vaid pigem täiendavad seda, olles eelkõige mõeldud neile, kes pärast kõrghariduse omandamist soovivad omandada lisakompetentse.»

Registreerumiseks on avatud neli mikrokraadi, millest üks käsitleb disaini hariduses ja hariduse­disaini. Disaini õpetamisele keskenduvas mikrokraadis saavad osalejad laiahaardelise ülevaate kaasaegse disaini ja tarbekunsti olemusest ja küsimustest, millega neis disainivalla eripalgelistes valdkondades tegeletakse.

Balti­saksa kultuuri­pärandi kraad on Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli ja Eesti Kunstiakadeemia ühine mikrokraad, mis aitab kaasa aruteludele ühiskonnas, kuidas paremini mõtestada ja kasutada baltisaksa pärandit, andes nii kultuuriajaloolisi teadmisi kui ka praktilisi oskusi baltisaksa kultuuripärandi tutvustamiseks ja hoidmiseks.

Fontide disainimise mikrokraad käsitleb tüpograafia ajalugu ja tehnilisi tööprotsesse ning õppetöö käigus loob iga õppur vähemalt ühe uue kirjatüübi. Tegemist on esimese õppekavaga Eestis, mis keskendub spetsiifiliselt fontide disainimisele.

Arhitek­­tuuri konser­veerimise ja restau­reerimise mikrokraadi programm tutvustab arhitektuuripärandi konserveerimise ja restaureerimise aluspõhimõtteid ning nende tehnilise seisundi uurimis- ja hindamismeetodeid.

Programmi on juhendama kaasatud nii pikaajaliste kogemustega praktikuid kui akadeemilisi uurijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles