Kohtla-Järve Järve kooli direktorina asub tööle Tarmo Post

PM Haridusportaal
Copy
Tarmo Post
Tarmo Post Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Alates 1. septembrist riigikoolina tegutsema hakkava Kohtla-Järve Järve kooli direktorina asub ametisse pikaajalise koolijuhi kogemusega Tarmo Post.

Konkurss uue direktori leidmiseks kuulutati välja juuni lõpus ning komisjoni üksmeelse otsusega valiti uueks koolijuhiks Tarmo Post, teatas haridus- ja teadusministeerium (HTM).

Post on varem töötanud Valga põhikoolis algklasside õpetajana, seejärel õppealajuhatajana ning Valga põhikooli direktorina. Viimased seitse aastat on Tarmo töötanud Elva gümnaasiumi direktorina. Samuti on ta osalenud mitmetel rahvusvahelistel koolitustel, nõustanud mitmeid koole üle Eesti ja olnud projektide «Meistriklass - koolijuhilt koolijuhile», Eesti Olümpiakomitee «Sport koolis» ja koolijuhtide rattaretked «Kuidas elad Eestimaa kool?» algataja. Ta on lõpetanud Tallinna Ülikooli pedagoogika ja algõpetuse metoodika eriala.

HTM-i riigikoolide pidamise valdkonna juhi Raivo Trummali sõnul saab Kohtla-Järve Järve kool väga hea juhi. «Saja-aastase ajalooga väärika kooli juhtimine ja arendamine on suur vastutus ning seetõttu teeb suurt rõõmu, et Kohtla-Järve Järve kooli asub juhtima nii kogenud koolijuht, kellel on lisaks kooli juhtimisele kogemused ka teemades, mis Järve koolil lahendamiseks ees seisavad,» sõnas Trummal.

Tarmo Posti sõnul on oluline, et igas Eestimaa nurgas on võimalik omandada hea eestikeelne haridus, mis tagab noorele inimesele võrdsed valikud edasises elus. «Õppesisu arendamine kooskõlaliselt uue koolihoone ehitamisega ühendab koolimeeskonda ja annab positiivset energiat kooliellu,» lausus Post.

Komisjoni kuulusid lisaks HTM-i esindajatele ka esindajad kooli hoolekogust ja kohalikust omavalitsusest.

Kohtla-Järve Järve kool on linna vanim ja seni ainus eesti õppekeelega põhikool, kus õpib pea 300 õpilast, kellest ligi 70 protsenti on pärit kakskeelsetest või muu emakeelega peredest. HTM võtab Järve kooli pidamise üle septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles