Ukraina laste kool töötab ka uuel õppeaastal Tallinnas Räägu tänaval

PM Haridusportaal
Copy
Sõjapõgenike lastele kool Räägu tänaval
Sõjapõgenike lastele kool Räägu tänaval Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Tallinna linnavalitsus pikendas üürilepingut Tallinna Ülikooliga, et Ukrainast saabunud sõjapõgenike lastele loodud kool saaks jätkata tegevust praeguses asukohas Räägu tänav 49.

Tallinna Lilleküla gümnaasiumi filiaalina tegutsev kool alustas Tallinna Ülikoolile kuuluvas hoones tööd 11. aprillil ja jätkab nüüd samas asukohas järgmise õppeaasta lõpuni.

«Esimesed kuud tegutses kool päevakoolina, kus lapsed osalesid erinevates juhendatud tegevustes, kuid klassikalist õppetööd veel ei toimunud. See oli aeg uute oludega kohanemiseks ja emotsionaalseks taastumiseks. Uuel õppeaastal aga algab õppetöö sarnaselt teiste Tallinna munitsipaalkoolidega, lähtudes Eesti riiklikust õppekavast,» ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev. «Oleme väga tänulikud Tallinna Ülikoolile, kes leidis juba kevadel kiiresti võimaluse anda meie käsutusse osa oma õppehoonest. Sügisel saame Räägu tänava majas võtta vastu juba 430 õpilast 1.–6. klassini.»

22. juuni istungil volitas linnavalitsus haridusameti juhatajat allkirjastama lepingut Tallinna Ülikooli ja Tallinna linna vahel, mille kohaselt saab linn tänavu 1. septembrist kuni järgmise aasta 30. juunini kasutada Räägu tänava hoone ruume, et korraldada Ukraina sõjapõgenikele loodud kooli tegevust. Linn tasub ülikoolile ruumide kasutamise eest üüri, millele lisanduvad hoone kõrvalkulud.

Lisaks Lilleküla gümnaasiumi filiaalile Räägu tänaval võtavad Ukraina lapsi vastu ka teised Tallinna munitsipaalkoolid. Praeguse seisuga on Tallinna koolides vastu võetud 781 õpilast ning koolikoha saamiseks on esitatud 349 avaldust.

MTÜ Eesti Pagulasabi on toetanud rahaliselt juba 2041 Ukraina sõjapõgenikust lapse kooliteed Eestis.

Pagulasabi kinnitusel on neile koolitoetuse väljamaksmiseks laekunud 1656 taotlust ning neist on rahuldatud 1537. See tähendab, et rahalist toetust on saanud kokkku 2041 last kogusummas 102 050 eurot. Ülejäänud taotluste osas on käimas andmete ülevaatamine ja kontroll.

Toetuse eesmärk on aidata pagulastaustaga lapsi esmaste kooliga seotud kulutuste tegemisel. Ühekordne toetus vääringus 50 eurot lapse kohta makstakse välja lapsevanema või eestkostja pangakontole taotluse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles