Mindvalley University toob Eestisse enesearendajaid 72 riigist

PM Haridusportaal
Copy
2018. aastal toimus Mindvalley University samuti Tallinnas
2018. aastal toimus Mindvalley University samuti Tallinnas Foto: Mardo Männimägi

Eesti juurtega enesearengut toetav globaalne õppekogukond Mindvalley koguneb tänavu teist korda suveülikooliks Tallinnasse Kultuurikatlasse, tuues esmaspäevast Eesti pealinna õppijad 72 riigist Ameerikas, Euroopas, Põhja-Aafrikas, Aasias ja Lähis-Idas.

Korraldajate kinnitusel toovad esmaspäevast 24. juulini toimuva suurürituse külastajad mõne nädala jooksul Eestisse üle kahe miljoni euro, millele lisandub miljoni jagu ürituse korralduskulusid.

Mindvalley suveülikool on iga-aastane üritus, mis meelitab ligi pühendunud õpetajaid ja õpilasi, perekondi, kuulsusi, auhinnatud ettevõtjaid, kunstnikke ja teadlasi, et kolmeks nädalaks keskenduda enesearengule, koos õppimisele ja ühisloomele. Aastate jooksul on Mindvalley virtuaalse kogukonnaga liitunud ja selle programmide abil end täiendanud juba 1275 eestimaalast, kellest mitusada osaleb ka suveülikoolis. Kolmenädalase suursündmuse raames toimub Kultuurikatlas juulis kümnete lektorite eestvedamisel üle 200 töötoa ja loengu. Teiste seas saavad sõna ka mõned eestlastest kõnelejad.

Aitab suhtlusvõrgustikku laiendada

Mitmeid kordi Mindvalley üritustel osalenud Tallinna Tehnikaülikooli vanemlektor ja Äripäeva investeerimissaate juht Paavo Siimann sõnas, et talle meeldib järjepidevalt tegeleda enesearenguga ja laiendada oma suhtlusvõrgustikku. «Mindvalley koolitused puudutavad väga erinevaid eluks vajalikke teemasid alates aju treenimisest kuni alateadvuse mõjutamiseni välja. Lisaks on neil sündmustel lihtne laiendada oma globaalset suhtlusvõrgustikku. Üritustel osalejad on keskmisest ambitsioonikamad ja laiema silmaringiga inimesed, kellega on huvitav suhelda nii professionaalsetel kui inimlikel teemadel.»

Maailmas toimuvate murettekitavate sündmuste taustal otsustas Mindvalley võõrustada suvisel suursündmusel ka Ukraina sõjapõgenikke, kes on oodatud üritusel ühe nädala jooksul tasuta osalema. Lisaks paneb Mindvalley rõhku ka laste ja noorte silmapiiri avardamisele. Nii toimubki 23. juulil Kultuurikatlas just noortele suunatud tasuta inspiratsioonipäev, kuhu on oodatud ligikaudu 500 noorukit vanuses 14–21.

Noored saavad väärt kogemusi

Mindvalley University juhi Kadi Oja sõnul on eesmärk see päev korraldada nii Eesti noortele kui nendele noorukitele, kes on pidanud sõja tõttu lahkuma oma kodudest Ukrainas. «Noortepäeval esinevad nii kodu- kui välismaised inspireerivad kõnelejad, kes jagavad teadmisi, oskusi ja edulugusid, et aidata noortel seista silmitsi elu väljakutsetega ning leida tee, mis on kooskõlas nende südamesoovide, unistuste ja visiooniga,» tutvustas Oja.

Üritusel on tagatud ka loengute tõlge ukraina keelde. 

Nagu paljud teised suurüritused, ergutab Mindvalley kolmenädalane programm ka Eesti majandust. Keskmiselt tulevad rahvusvahelised osalejad kohale kaheks nädalaks. Võttes arvesse, et igaüks neist kulutab vähemalt 160 eurot päevas majutusele, söögile ja joogile, transpordile ning muule hädavajalikule, tuleb kogusummaks umbkaudu 2,2 miljonit eurot 1000 osaleja kohta. Koos sündmuse korraldamise kuludega jõuab tänu Mindvalley ülikoolile südasuvel Eestisse seega üle kolme miljoni euro.

Mindvalley suveülikooli missioon on arendada ülemaailmset haridussüsteemi uue elukestva piirideta ülikoolilinnaku kaudu. Mindvalley University pakub igas vanuses inimestele, olgu nad 3- või 70-aastased, võimalust üksteiselt õppida. Suveülikoolis osalevad terved pered koos lastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles