Programmeerimislaager toob Saaremaale kokku 50 noort

PM Haridusportaal
Copy
Programmeerimine.
Programmeerimine. Foto: Árpád Czapp/ Unsplash

Orissaare gümnaasiumis toimub teisipäevast 3. juulini programmeerimislaager Enter Bootcamp, kus 50 noort vanuses 16–19 teevad lähemalt tutvust programmeerimise ja start-up maailmaga.

Tegemist on esmakordse sündmusega Eesti haridusmaastikul, mida korraldab Tallinna Reaalkooli värsketest vilistlastest koosnev kümneliikmeline meeskond.

Tiimijuhi Mihkel Jesse sõnul on projekti peamine eesmärk tutvustada kõikidele huvilistele IT-maailma laialdasi võimalusi. «Programmeerimise õpetamine toetub laagris suuresti iseseisvale õppele, mis tagab noortele harjumuse, oskused ja motivatsiooni jätkata programmeerimise õppimist ka peale laagri lõppu. Korraldustiim koosneb seitsmest noorest naisest ja kolmest noormehest ning loodab eeskuju näidates julgustada neiusid õppima ja tegutsema IT-valdkonnas, kus hetkel domineerivad mehed,» ütles Jesse ning lisas, et tiim loodab ka inspireerida kõiki noori võtma initsiatiivi ja viima ellu maailmamuutvaid ideid.

Laagrinädala jooksul tutvuvad osalejad programmeerimise alustega. Nädala lõpus toimub hackathon, kus noored saavad oma värskelt omandatud oskused proovile panna ja lahendada tiimides erinevaid start-upide püstitatud probleeme.

Laagrisse sai kandideerida olenemata eelnevast kogemusest ja huvilisi oli üle kogu Eesti. Kandideerijaid oli tublisti rohkem kui laagris kohti, enim registreerus Harju ja Tartu maakonnast, lisaks ka paar ukrainlast. Ligi pooltel puudus varasem programmeerimiskogemus. Korraldajate rõõmuks kandideeris noormehi ja neiusid peaaegu võrdselt. Noorte suurimaks motivaatoriks oli võimalus katsetada, kas programmeerimine on just neile.

Laager korraldatakse mittetulunduslikul eesmärgil ning on osalejatele tasuta. Projekti on aidanud ellu viia mitmed toetajad, sealjuures Wise, NG Investeeringud, Startup Estonia, Estonian Business School, Advokaadibüroo Sorainen, Digiwise, Märt Lume, Risto Rossar ning Sten ja Ede Schank Tamkivi. Lisaks toetavad projekti ka Edukoht MTÜ, Startup Wise Guys, Founderly, Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse Agentuur. Iseseisva õppe programm valmis koostöös TalTechiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles