Esimesed lõpetajad saavad tervishoiualase mikrokvalifikatsiooni

PM Haridusportaal
Copy
Tartu tervishoiu kõrgkool
Tartu tervishoiu kõrgkool Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Tervishoiu Kõrgkool annab kolmapäevasel aktustel diplomi 199 lõpetajale ning esmakordselt mikrokvalifikatsiooni viiele õppijale.

Kõrgkooli lõpetavad õed, ämmaemandad, füsioterapeudid, tervisekaitse spetsialistid, erakorralise meditsiini tehnikud, lapsehoidjad, tegevusjuhendajad ning massöörid ja lisaks terviseteaduse ning radiograafia magistrid.

Tervishoiu valdkonna kvaliteedijuhtimise ja eestvedamise mikrokvalifikatsiooni, mis on osa terviseteaduste magistriõppekavast, lõpetavad viis inimest, kes töötavad tunnustatud haiglates ja eraettevõtetes ning on ühtlasi esimesed Eestis, kes Tartu Tervishoiu Kõrgkoolist tervishoiualase mikrokvalifikatsiooni saavad. Mikrokvalifikatsioon ongi pikem tervikliku sisuga täiendusõppeprogramm, mis on loodud kõrgkooli õppekava ainete baasil – see loob võimaluse täiendada erialaseid pädevusi mõnes kitsamas valdkonnas või soovi korral tulevikus läbida õppekava kiiremalt, kuna osad ained on juba sooritatud.

«Kõrgkoolil tuleb kaasas käia ühiskonna vajadustega ning seetõttu olemegi järjest avanud õpperühmi erinevates maakondades ning loonud uusi võimalusi, kuidas tervishoiualast haridust omandada ja koolitust saada,» selgitas Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppeprorektor Kersti Viitkar ja lisas, et Eesti tervishoiule annavad olulise panuse ja täienduse kõik tänased lõpetajad, sõltumata sellest, millise õppe nad on läbinud.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli arendusspetsialist Kersti Sõgel tõi välja, et kvaliteedijuhtimise ja eestvedamise mikrokvalifikatsiooni tulid õppijad omandama, et täiendada aastaid tagasi omandatud haridust. «Pean oluliseks, et kõrgkool jagab oma kvaliteetseid ja tõenduspõhiseid teadmisi läbi inimkesksele arengule suunatud õppimisvõimaluste nii meie vilistlastele kui ka teistele teadmishimulistele inimestele, kes peavad oluliseks terviseteadlikkust, kuid ei soovi õppida tasemeõppes,» nentis Sõgel ja lisas, et mikrokvalifikatsioon võimaldab lisaks uutele teadmistele ka luua erineva taustaga tervishoiutöötajatele uusi sotsiaalseid suhted, mis valdkonnas tervikuna aitab kaasa üksteise mõistmisele.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli kõrghariduse õppekavade lõpuaktus toimub kolmapäeval kell 11 ning kutseõppekavade lõpetamine kell 14 kõrgkooli õppehoones Tartus Nooruse tänav 5. Ülekannet aktusest on võimalik jälgida ka veebis aadressil nooruse.ee/aktus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles