Üliõpilased saavad kandideerida noore statistiku preemiale

PM Haridusportaal
Copy
Mullule laureaat Tuuli Jürgenson
Mullule laureaat Tuuli Jürgenson Foto: Statistikaamet

Statistikaamet annab juba 12. korda välja Albert Pulleritsu nimelise noore statistiku preemia, millega tunnustatakse üht noort üliõpilast, kelle magistri- või bakalaureusetöö rakendab või arendab mõnda statistikameetodit.

Noore statistiku preemiale on oodatud kandideerima kõik kuni 30-aastased Eesti elanikud, kelle 2022. aastal valminud rahvastiku, sotsiaalelu, majanduse või keskkonna valdkonna magistri- või bakalaureusetöö rakendab oluliselt või arendab mõnda statistikameetodit.

Konkursile esitatav töö võib olla nii eesti kui ka inglise keeles ja peab vastama akadeemilistele sisu- ja vorminõuetele.

Albert Pullerits (1892–1967) oli Eesti Statistika Keskbüroo esimene juht ja riikliku statistika rajaja ning arendaja. Talle pühendatud preemia eesmärk on tunnustada noori, kes aitavad edendada statistikat kui olulist teadusharu; innustada statistikahuvilisi statistikameetodeid rakendama ja arendama ja tõhustada statistikaameti koostööd teadusasutustega.

Preemia võitja kuulutab statistikaamet oma veebilehel välja hiljemalt 40. nädalal. Võitja saab aukirja ja preemiaks omal valikul kas raamatu- või elektroonikapoe 500-eurose kinkekaardi. Töö juhendajat tunnustatakse aukirjaga. Võitja töö avaldatakse statistikaameti veebilehel ning soovi korral saab võitja teha tööpraktika statistikaametis.

Üliõpilastöid ootab statistikaamet 1. septembrini e-posti teel stat@stat.ee, märksõnaga Albert Pulleritsu preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles