Riik toetab väliseestlaste õppima asumist Eestis

BNS
Copy
Õppimine. Foto on illustratiivne.
Õppimine. Foto on illustratiivne. Foto: Kevin Koik

Haridus- ja noorteamet kuulutas välja toetusprogrammi 2022. aasta tasemeõppe taotlusvooru, millega toetatakse väliseestlaste õpinguid Eestis.

Väliseestlaste stipendiumi antakse välja kahes kategoorias: stipendium eesti keele õppimiseks ning stipendium eestikeelsel õppekaval kutse- või kõrghariduse omandamiseks. Praegu on avatud tasemeõppe stipendiumi taotlusvoor.

Stipendium koosneb igakuisest põhistipendiumist suurusega 350 eurot kuus õpingute perioodil; sõidustipendiumist kaheks edasi-tagasi reisiks aastas; kord aastas makstavast lisastipendiumist hea õppeedukuse eest ning vajadusel elamisloa riigilõivu ja tervisekindlustus hüvitisest.

Stipendiumi saab taotleda kesk- ja kõrgharidusega Eesti päritolu isik, kes ei ole alaliselt Eestis elanud vähemalt viimased kümme aastat - välja arvatud juhul, kui nad on Eestisse elama asunud taotluse esitamisele eelneva kalendriaasta jooksul või saanud taotlemisele vahetult eelneval aastal väliseestlaste õppimise toetamiseks Eestis suunatud stipendiumi. Taotleja peab olema vastu võetud Eesti kõrg- või kutsekooli eestikeelsele õppekavale. Kui sisseastumistulemused selguvad pärast 15. juulit, tuleb esitada tõend, et sisseastumiseks vajalikud dokumendid on esitatud.

Venemaalt saabuvatel taotlejatel palutakse enne kindlaks teha, kas neil on võimalik Eestisse siseneda. Stipendium ei taga viisat ega elamisluba.

Tasemeõppe stipendiumi taotlus tuleb esitada elektroonilise taotlussüsteemi kaudu hiljemalt 15. juulil.

Lisainformatsiooni leiab haridus- ja noorteameti kodulehelt.

Tagasi üles