Virumaa kolledži lõpetab uus lend tulevikuinsenere

PM Haridusportaal
Copy
TalTech Virumaa kolledžis Kohtla-Järvel saab õppida kolmel rakenduskõrgharidusõppe ja kahel magistriõppe erialal päeva- ja sessioonõppe vormis.
TalTech Virumaa kolledžis Kohtla-Järvel saab õppida kolmel rakenduskõrgharidusõppe ja kahel magistriõppe erialal päeva- ja sessioonõppe vormis. Foto: TalTech

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledžis saavad reedel kell 17 Kohtla-Järve kultuurikeskuses toimuval lõpuaktusel diplomid nii äriinfotehnoloogia ning kütuste keemia ja tehnoloogia õppekava magistrid kui ka rakenduskõrgharidusõppe lõpetajad.

Kolledži seitsmele rakenduskõrghariduse ning kahe magistriõppekava lõpetajatele annavad Tallinna Tehnikaülikooli diplomid üle rektor Tiit Land, inseneriteaduskonna dekaan Fjodor Sergejev, IT-teaduskonna dekaan Gert Jervan ja Virumaa kolledži direktor Mare Roosileht. Kolledži lõpuaktusel antakse välja 1200. diplom.

«TalTech on Virumaa kolledži baasil arendamas uusi õppekavasid. Lähiaastatel on plaanis avada jätkusuutliku tööstuse magistri ning jätkusuutliku ettevõtluse ja ringmajanduse bakalaureuse õppekavad. Uuel inseneriteaduskonna magistrikaval «Rohelised energiatehnoloogiad» on plaanis viia õppetöö läbi sessioonõppe vormis Ida-Virumaal,» ütles kolledži direktor Mare Roosileht.

Ida-Virumaa suurettevõtete jaoks on Virumaa kolledž oluline partner kaasaegse teadmuse vahendamisel ning kvalifitseeritud tööjõu ettevalmistamisel. Tervitussõnad annavad lõpetajatele edasi Enefit Power juhatuse esimees Andres Vainola, Viru Keemia Grupi personaliosakonna juhataja Tea Allikmäe ja Kiviõli Keemiatööstuse tahkesoojuskandja seadme juhataja asetäitja Lidiya Zhurakovskaya.

Kolledži lõpetajad saavad jätkata õpinguid TalTechis või mistahes teise ülikooli magistri- või doktoriõppes. Virumaa kolledžis kestab sisseastumisavalduse vastuvõtt kolmel rakenduskõrgharidusõppe ning ühel magistriõppe erialal 6. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles