Seitse õigustudengit pälvisid justiitsministeeriumi stipendiumi

PM Haridusportaal
Copy
Kohtu kaalud. Foto on illustratiivne.
Kohtu kaalud. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Justiitsministeeriumis sai esmaspäeval avalöögi õigustudengitele loodud 3000 euro suuruse stipendiumiga praktikaprogramm, mille eesmärk on toetada kriminaalvaldkonna juristide järelkasvu.

«Täna alguse saanud programm annab seitsmele õigustudengile aasta jooksul võimaluse saada terviklik ülevaate kriminaalõigussüsteemist ja väärt kontaktid, mida nii õpingute vältel kui pärast õigushariduse omandamist oma karjääri kujundamisel kasutada,» ütles justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika asekantsler Markus Kärner.

Programmi kandideeris kokku üle 30 õigustudengi, kellest seitsmega sõlmiti stipendiumiprogrammi leping. Nende praktika koosneb kolmest minimaalselt kuu aega kestvast osast. Praktikandile makstakse 3000 eurot stipendiumi – esimese praktika läbimise järel 600 eurot, teise praktika järel 1000 eurot ning kolmanda osa läbimise järel tasutakse 1400 eurot.

«Huvi kriminaalõiguse vastu märkasin juba enne õigusteaduskonda õppima asumist nii sarjade kui ka päevakajaliste sündmuste valguses. Õigusteaduse tudengina olen ennast tihtipeale avastanud teoretiseerimast päevakajaliste kuritegude juriidiliste aspektide üle,» selgitas Tartu Ülikooli teise kursuse juuratudeng Kevin Reim enda motivatsiooni programmis osalemiseks.

«Kui õppeprotsessi raames tutvume kohtute töö lõpptulemuse ehk kohtulahenditega pidevalt, siis seda, millised sammud nendele otsustele eelnevad, kuidas töötavad sealjuures prokurör, advokaat ja kohtunik, koolis ei õpetata,» tõi Reim välja oma ootused praktikaprogrammile.

Praktika viib läbi justiitsministeerium koos riigiprokuratuuri, Harju maakohtu ja advokatuuriga. Lisaks praktikale prokuratuuris, advokatuuris ja kohtus käib praktikant õppevisiitidel Eesti Kohtuekspertiisi Instituudis, uurimisasutuses, vanglas ja kriminaalhooldusosakonnas ning justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles