Selgusid selle aasta parimad veebipõhised haridusprojektid

PM Haridusportaal
Copy
Tänavuste parimate veebipõhiste haridusprojektide autorid.
Tänavuste parimate veebipõhiste haridusprojektide autorid. Foto: Haridus- ja Noorteamet

Haridus- ja noorteamet tunnustas sel nädalal rahvusvahelise õpetajate koostöövõrgustiku eTwinningu projektides osalenud Eesti õpetajaid ja andis üle auhinnad lõppenud õppeaasta projektivõistluse parimatele - kokku esitati projektivõistlusele 38 projekti.

Esimese koha saavutas Metsküla algkooli õpetaja Pille Kaiseli eestvedamisel läbiviidud küberturvalisusele keskenduv projekt «Cyber Smart Kids», teise koha sai Tallinna lasteaia Pääsusilm õpetaja Kristiine-Teele Satsi juhendatud projekt «You feel …. I feel», mille fookuses oli laste tundetarkus. Kolmanda koha saavutas Põltsamaa ühisgümnaasiumi õpetaja Marika Viksi juhitud mesilaste teemaline projekt «M.A.Y.A.».

Lisaks anti üle seitse eripreemiat. Parim STEM-valdkonna projekt on «Stem Challenge», mis tuli Ristiku põhikoolist ja õpetaja Eve Reisalu juhendamisel. Parim kultuuriteadlikkuse projekt on «Anniversaires», mida juhendasid Peetri lasteaed-põhikooli ja Surju põhikooli õpetajad Inga Rennit, Riina Ollo ja Signe Reidla.

Parim matemaatika projekt on «Enjoy Math and Sciences! 2020 – 2021», milles osalesid Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpetajad Inga Merisaar, Katrin Kurvits, Lemme Sulaoja, Liina Õmblus, Tiiu Kiveste ja Liis-Raal Virks. Parim tehnoloogiaprojekt on «Technology Impact», mille juhendaja oli Saaremaa gümnaasiumi õpetaja Ülle Kreos.

Parim keskkonnateadlikkust arendav projekt on «Ecomates: Little Detectives», mida juhendasid Tallinna Sõbrakese lasteaia õpetajad Jelena Rattik ja Oksana Grebinstsikova. Jätkusuutliku projekti musternäidisena toodi esile Jõhvi Vene põhikooli projekt «Youth has the Midas Touch 2.0», mida juhendas õpetaja Galina Safronova.

Parim eTwinningu aasta teemaga on projekt «De la ville à l'assiette», mida juhendas Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpetaja Liis-Raal Virks-

Üks projektide hindajatest, Tallinna Lilleküla gümnaasiumi õpetaja ning eTwinningu ekspert Meeri Sild rõõmustas, et häid projekte oli sel aastal väga palju. «Sel aastal oli projektide hindamine varasemaga võrreldes väljakutsuvam, kuna üle-euroopalist eTwinningu projektide hindamismudelit on värskendatud ja detailsemaks muudetud,» rääkis ta.

«Projektide puhul peetakse eriti oluliseks andmekaitse reeglite järgimist, õpilaste rahvusvahelist koostööd ning IKT oskuslikku kasutamist. Lisaks hinnatakse projektides ka pedagoogilist uuenduslikkust, lõimingut õppekavaga ja erinevate õppeainete vahel ning projekti mõjukust ja tulemust,» tutvustas haridus- ja noorteameti eTwinningu programmijuhi Kätlin Lepa.

eTwinning on lasteaia-, üldharidus- ja kutsekoolide õpetajatele mõeldud koostöövõrgustik ning veebikeskkond. See võimaldab õppida nii Eesti kui välismaa kolleegidelt, jagada häid kogemusi ning osaleda koos lastega erinevates õpiprojektides. eTwinningu programmi elluviimist rahastab Euroopa Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles