RaRa «Infomüra»: Põhiseadus 30. Vabadused ja vaidlused

teadus.postimees.ee
Copy
Foto: Eesti Rahvusraamatukogu

14. juunil toimub järjekordne rahvusraamatukogu «Infomüra» arutelusari, mille ülekannet on võimalik jälgida Postimehe veebi vahendusel.  Õigusteadlased arutavad koos õiguskantsler Ülle Madisega rahvusraamatukogus põhiseaduse tervise üle.

Teisipäeval, 14. juunil kell 17.30 saab osaleda veebiüritusel, kus põhiseaduse 30. aastapäeva puhul arutlevad õigusteadlased koos õiguskantsler Ülle Madisega põhiseaduse tervise üle.

30 aastat pärast põhiseaduse vastuvõtmist 28. juunil 1992 ei tunne kõik Eesti inimesed, et nende põhiõigused oleksid kaitstud. Ühiskonna valupunktina tajutakse lõhestumist ning dialoog eliidi ja tavakodanike vahel kas puudub või pole piisav. Euroopa Liidu soolise palgalõhe tabelis on Eestil ühed kõrgemad protsendid ja pensionäride elatustase jääb kas suhtelisse vaesusse või vaesusriski.

Kas ühiskonnagruppide üksteisest kaugenemise kompenseerib koos suurriikidega digiinnovatsiooni arengus kaasarääkimine? Või kas fakt, et elanike arvu kohta on Eestis kõige enam idufirmasid, annab meile piisavalt lootust seljatada ebavõrdsest kohtlemisest tulenevad probleemid?

Põhiseaduse 30. aastapäevale pühendatud mõttevahetuses «Põhiseadus 30. Vabadused ja vaidlused» analüüsivad õigusriigi nõrkusi ja tugevusi õiguskantsler Ülle Madise, Vabariigi Presidendi õigusnõunik Hent Kalmo ja vandeadvokaat Paul Keres. Arutelu modereerib rahvusraamatukogu meediapädevuse spetsialist Eva Ladva.

Arutelu toimub rahvusraamatukogu väikeses majas koos otseülekandega Postimehe veebist 14. juunil algusega kell 17.30.

Publikul on võimalus esinejatele küsimusi esitada nii veebis kui kohapeal.

Kohtade arv rahvusraamatukogu väikses majas aadressil Narva maantee 11 on piiratud. Registreerida saab klikates SIIN.

«Infomüra» on rahvusraamatukogu arutelusari, kus kord kuus räägime aktuaalsetel teemadel. Vaata eelnevaid salvestusi RaRa YouTube’i kanalilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles