Tallinna Tervishoiu Kõrgkool pakub Ukraina õdedele rakenduskõrgharidusõpet

PM Haridusportaal
Copy
Arst ja patsient. Foto on illustratiivne.
Arst ja patsient. Foto on illustratiivne. Foto: Caro / Oberhaeuser / Caro / Oberhaeuser

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool kuulutab välja rakenduskõrgharidusõppe vastuvõtu Eestis ajutist kaitset saavatele Ukraina sõjapõgenikest kutseharidustasemega õdedele – avaldusi saab esitada esmaspäevast 30. juunil ja 1.–4. augustil kõrgkoolis kohapeal.

Alates sõja puhkemisest on Eesti üheks tuliseks teemaks sõjapõgenike võimalused töömaastikul. Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli hingeasjaks on Eesti toimiv tervishoiusüsteem, mistõttu on kõrgkoolid koos haridus- ja teadusministeeriumiga alates sõja puhkemisest otsinud võimalusi ja valmistunud Ukrainast Eestisse saabunud tervishoiutöötajate koolitamiseks ning nende pooleli jäänud tervishoiu- ja meditsiinihariduse jätkamise toetamiseks. Sellega seoses pakub kõrgkool tänavu sügisest rakenduskõrgharidusõppe omandamise võimalust neile Ukraina kutseharidustasemega õdedele, kes saavad Eestis ajutist kaitset. Õppeaeg kestab umbes kaks aastat ning võib pikeneda kuni ühe aasta eesti keele õpingute arvelt.

«Oleme analüüsinud Ukraina õe õppekava ja viinud läbi üksikasjaliku võrdluse Eesti õe õppekavaga. Kaheaastane lühendatud õe õppekava katab need kitsaskohad, mis Ukraina õppekavas on puudunud või on väiksemas mahus. Nii saavad õppijad pärast õppekava lõpetamist Euroopa Liidu direktiividele vastava õe hariduse ja bakalaureusekraadi,» ütles Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse õppetooli juhataja Kristi Puusepp.

«Ootame õppima kolleege Ukrainast, et meie tervishoiusüsteem saaks kasvõi ajutist täiendust ja et pakkuda Ukrainast tulnud õdedele arenguvõimalust ja meelepärast tööd Euroopa Liidu liikmesriigis,» sõnas kõrgkooli rektor Ülle Ernits.

Dokumentide vastuvõtt toimub kõrgkoolis kohapeal Kännu tänav 67 majas esmaspäevast 30. juunil ja 1.–4. augustil kell 10–16. Vastuvõtuvestlused toimuvad 8.–10. augustil ning 12. augustil avalikustatakse vastuvõetute nimekirjad. Rühm avatakse, kui vastuvõetavaid on vähemalt 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles