Vana hea aruka ajaveetmise koht lastele – muuseumid

, Tartu Ülikooli arengupsühholoogia teadur
Copy
Lastele on tõeliseks magnetiks muuseumid, kus eksponaate saab katsuda ja nendega eksperimenteerida. Pildil katsetavadki lapsed seda, kuidas magneetuvad metallseibid «kleepuvad» püsimagneti poolustele.
Lastele on tõeliseks magnetiks muuseumid, kus eksponaate saab katsuda ja nendega eksperimenteerida. Pildil katsetavadki lapsed seda, kuidas magneetuvad metallseibid «kleepuvad» püsimagneti poolustele. Foto: Piqsels

Pirko Tõugu Tartu Ülikooli psühholoogiainstituudist selgitab, kuidas muuseumikülastusest saab teha hariva ja meeldejääva ettevõtmise. On mõned lihtsad võtted, mida kasutades see õnnestub.

Suvi on tulekul ning peredel on puhkuse ajal rohkem aega koos lastega muuseume külastada. Muuseumid on viimasel aastakümnel järjest rohkem hakanud mõtlema sellele, kuidas põnevat külastust pakkuda ka lastele: loodud on mitmeid interaktiivseid või „käed-külge“ eksponaate, pakutakse muuseumimänge, töölehti jms. Mida saavad aga lapsevanemad teha, et muuseumikülastus jääks lapsele kauaks meelde ning pakuks ka uusi teadmisi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles