Huvihariduse ühendused: kiirtestide hange aitas koolid avatuna hoida

PM Haridusportaal
Copy
Koroonaviiruse kiirtestid.
Koroonaviiruse kiirtestid. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti huvihariduse katusorganisatsioonid märgivad ühispöördumises, et praeguseks palju kriitikat saanud kiirtestide hange aitas toona hariduselu avatuna hoida.

«Kui sügise alguses olime olukorras, kus lähikontaktsed lapsed olenemata sellest, kas nad olid haiged või terved, ei saanud osaleda huvihariduses, mis omakorda drastiliselt suurendas tegevustest lahkuvate noorte arvu, siis tänu testimisele olukord normaliseerus ning lapsed ja noored said uuesti osaleda õppetöös ja sportimises,» seisab pöördumises.

Huvihariduse liitude kinnitusel ei ole distantsõpet võimalik kohandada kõigil erialadel, mis tekitab vältimatult olukorra, kus mitmed erialad läheksid sundsulgemisele. «See tooks kaasa omakorda õpilaste lahkumise huvikoolidest ja pedagoogilise personali töötuse. Seega oli huvikoolide lahtihoidmine hädavajalik,» kinnitavad liidud.

«Mõistame, et sellel hankele on vaja anda õiguslik hinnang, kuid antud olukorras oli tegemist vajaliku tegutsemisega kriisiolukorras. Huvihariduse roll noorte vaimsele tervisele on asendamatu ja kriisisituatsioonides ongi juhi ehk ministri roll võtta vastu kiireid, kuid hädavajalikke otsuseid,» seisab pöördumises, millele on alla kirjutanud Eesti Tantsuhuvihariduse Liit, Eesti Erahuvialakoolide Liit, Eesti Huvikoolide Liit, Eesti Kunstikoolide Liit, Eesti Muusikakoolide Liit ja Eesti Teadushuvihariduse Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles