Swedbank toetab 30 000 euroga noorte spordialgatusi

PM Haridusportaal
Copy
Swedbank.
Swedbank. Foto: Ints Kalnins

Swedbank toetas tänavuse noortespordi taotlusvooruga mitmeid väärt algatusi – nii antakse hoogu teisaldatava spordiväljaku rajamisele, üle-eestilisele laste orienteerumisõppele, tasuta võrkapllitrennidele, rula- ja tõuksiparkide loomisele ning merenduslaagrile Ukraina ja Eesti laste lõimimiseks.

Swedbanki noorte liikumis- ja spordiprogrammide taotlusvoorust saavad toetust viis projekti, mis aitavad noortes liikumishuvi suurendada ja pakkuda paremaid sportimisvõimalusi. Taotlusvooru laekus 57 erinäolist projekti ja toetusfondi kogusumma on 30 000 eurot.

«On rõõm näha, et meie taotlusvoor astub ühte jalga ühiskonnas toimuvaga – nii tuli meile seekord näiteks mitu projekti, kus üheks eesmärgiks oli Ukraina ja Eesti laste lõimimine spordi kaudu,» rääkis Swedbanki spordiklubi juht ja komisjoni esimees Ardo Pajur. «Otsuseid tehes vaatasime, et läbimõeldud projekti veaks pühendunud meeskond, kaetud oleksid erinevad spordialad ja regioonid ning tuge saaks nii varustuse ostmiseks kui ka korralduskuludeks. Laekunud taotlustest on näha, et ideid ja teotahet noorte spordi juurde toomiseks jagub küllaga,» lisas Pajur.

Üks toetuse saajatest on MTÜ Käsmu lahe merekool, kes korraldab suvel kaks merelisi algteadmisi andvat laagrit. Laagrites osaleksid nii Eesti lapsed kui ka Ukrainast sõjapõgenikena saabunud lapsed. «Tahame anda esimesi teadmisi sellest, mis on meresõit ja mereohutus. Merendus on olnud alati väga rahvusvaheline tegevusala, kus peavad ühtse meeskonnana koos töötama eri keeli kõnelevad meresõitjad. Sellise ühtse meeskonna loomine on ka meie laagri eesmärgiks,» rääkis projekti eestvedaja Maris Pruuli.

Tallinnas ja Harjumaal tegutsev spordiklubi Nord soetab toetuse eest korvpalli väliväljaku ja reguleeritava kõrgusega korvikonstruktsioonid. Lisaks spordiklubile saaks väljakut kasutada ka partnerkoolide juures. «Paremad ja mitmekülgsemad treeningtingimused rõõmustavad meie klubi ja meie korvpallitreenereid ning teevad korvpalli algõpetuse andmise lastele efektiivsemaks ja ka lõbusamaks,» ütles spordiklubi Nord spordidirektor Gerd Kanter. «Korvpalliga alustavad lapsed naudivad pallimängu ja selle oskuste omandamist suuremal määral, kui nad saavad seda teha eakohase kõrgusega korvide ja pallidega. Teisaldatav välikorvpalli väljak annab võimaluse jõuda veel rohkema hulga lasteni,» lisas Kanter.

Rahastuse saab ka Uulu kultuuri- ja spordikeskus, mis loob Pärnumaale Uulusse noortele uue võimaluse aega veeta. Noorte endi soovil tuleb kogukonnakeskusesse rula- ja tõukerataste park. Eesti Orienteerumisliidu projektiga «Koolid ja lasteaiad kaardile!» joonistatakse uued orienteerumiskaardid ligi 15 koolile ja lasteaiale üle Eesti ning tutvustatakse orienteerumise põhitõdesid 4–18aastastele lastele Tallinnast Vastseliina, Mikitamäe ja Savernani. Eesti Võrkpalli Liit korraldab toetuse toel tasuta võrkpallitrenne üle Eesti, kus loodetakse kokku saada 1000 osalejat.

Tervisliku eluviisi toetamine on osa Swedbanki jätkusuutlikkuse fookusest. Nii on Swedbank 2016. aastast alates toetanud noorte liikumis- ja spordiprojekte ning alates 2005. aastast Eesti Terviseradade rajamist ja arendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles