Peaminister tunnustas õpilasfirmade võistluse parimaid

PM Haridusportaal
Copy
Peaminister tunnustas ettevõtlikke noori
Peaminister tunnustas ettevõtlikke noori Foto: Henri Kristian Kirsip

Peaminister Kaja Kallas kohtus reedel Stenbocki majas Junior Achievement Eesti õpilasfirmade võistluse finalistide ja nende juhendajatega ning tutvus õpilasfirmade tegemistega.

«Mulle on alati meeldinud õpilasfirmade tegutsemisjulgus ja sihikindlus. On väga innustav kohtuda noortega, kes mõtlevad suuremalt, kui minu gümnaasiumiajal üldse võimalik tundus. Meie noored oskavad mõelda tõeliselt globaalsel ja kestlikult,» sõnas Kallas. «Usun, et selliste noortega saab ettevõtlik ja loov olema mitte ainult Eesti vaid kogu maailma tulevik,» lisas ta.

Peaminister tänas ja tunnustas nii õpilasfirmade liikmeid kui juhendajaid, kes noori plaanide elluviimisel toetanud on. Vastuvõtul osalenud õpilasfirmad esitlesid oma tooteid ja tutvusid Stenbocki maja ning valitsuse tööga.

«Tore üllatus oli kuulda, et Eesti ettevõtlusõppe arendajad juhendavad ka siia saabunud Ukraina noori ning tänu sellele on sündinud esimene Ukraina õpilasfirma,» kommenteeris Kallas.

Eesti parimaks õpilasfirmaks tunnistati tänavu Tallinna 21. kooli õpilasfirma Drycycle, mis toodab Eesti diivani- ja telgitööstuse ülejääkidest jalgrattasadulakotte ja märgumatuid sadulakatteid.

Teise koha pälvis Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilasfirma KäpArt, kelle toodete hulgast leiab Tartu koduta loomade varjupaiga kasside disainitud kotte, postkaarte ja maale. Pool KäpArti kasumist läheb varjupaiga loomade toetuseks.

Kolmanda koha saavutas Pirita majandusgümnaasiumi õpilasfirma KVA, mille meeskond valmistas 6–12-aastastele lastele mõeldud kaardimängu RÖÖR. Mäng sisaldab erinevaid mõtte- ja tegevusülesandeid, mis arendavad laste loomingulist eneseväljendust ja mõtestatud rööprähklemist.

Eesti Parim Õpilasfirma 2022 võistluse finaali pääses 24 õpilasfirmat, kokku tegutses 2021/22 õppeaastal 508 õpilasfirmat 118 koolis. Eesti parim õpilasfirma esindab Eestit Euroopa õpilasfirmade võistlusel GEN-E 2022, mis tänavu toimub Tallinnas 12.-14. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles