Aasta kool 2022 on Läänemaa ühisgümnaasium

PM Haridusportaal
Copy
Aasta kool 2022 on Läänemaa ühisgümnaasium
Aasta kool 2022 on Läänemaa ühisgümnaasium Foto: Haridus- ja noorsooamet

Tänavuse aasta kooli tiitli pälvis Läänemaa ühisgümnaasium, kellele väga tasavägiselt järgnes Metsküla algkool ning žürii ja rahvahääletuse punktiarvestuse tulemusena tuli kolmandaks Jüri gümnaasium.

«Koolidel on oluline roll maailmarahu loomisel. Kui õpetame lastele koostööd ja solidaarsust üksteise suhtes, õpetame neile rahus elamist,» ütles haridus- ja teadusminister Liina Kersna aasta koolile võidukarikat üle andes. «Tänavuses aasta koolis, Läänemaa Ühisgümnaasiumis väärtustatakse noore inimese julgeks, loovaks ja hoolivaks isiksuseks kasvamist,» sõnas minister.

Oma 10. juubeli lävel ja värskelt tiitli omanikuks saanud Läänemaa ühisgümnaasiumi direktori Ain Iro sõnul tõi koolile tunnustuse oma inimeste aastatepikkune panustamine. «Täna saadud tiitli pälvimiselt on osa kõigil praegustel ja endistel õpilastel ja töötajatel, meie sõpradel ning kogukonnal, kes meie tegemisi on jälginud ja toetanud. Aasta kooli ei loo maja ega süsteem, selle loovad inimesed ja nende koostöö. Läänemaa Ühisgümnaasium on kool, kus saavad kokku ettevõtlikkus, loovus ja teotahe ning siis võetakse sellest ka maksimum. Meie jaoks on see juba täiesti tavaline,» rääkis Iro.

Haridus- ja noorteameti eestvedamisel toimus aasta kooli valimine tänavu juba viiendat korda.

Ameti juhi Jaak Raie sõnul on igal aastal olnud konkursil veidi erinev fookus. «Varasemalt oleme konkursiga püüdnud märgata koole, kus on leitud nutikaid viise digilahenduste kasutamiseks ja kus keerulistele oludele vaatamata on toetatud kõigi head hakkamasaamist. Sel korral oli meie peatähelepanu heal õpikeskkonnal, koostööl ja hoolivatel suhetel. Ent iga kord on meie eesmärk üks – tunnustada just neid koole, kuhu koolipere läheb rõõmuga ja anda koolidele võimalus jagada loovas võtmes oma tegemisi kõigi teistega,» lisas Raie.

Tänavu kandideeris konkursil kokku 31 kooli, žürii otsusega jõudsid neist finaali kümme: Iisaku gümnaasium, Jakob Westholmi gümnaasium, Jõhvi gümnaasium, Jüri gümnaasium, Läänemaa ühisgümnaasium, Metsküla algkool, Pärnu Ülejõe põhikool, Püha Johannese kool, Tallinna Laagna gümnaasium, Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium.

Aasta kool 2021 tiitli saaja selgus žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Žüriisse kuulusid Katre Roomets Õpilasesinduste Liidust, Anu Vau haridus- ja teadusministeeriumist, Kristi Päeva haridus- ja noorteametist, Laura Kõrvits ERR noortesaatest Nova ning muusik Märten Männiste.

Eelmisel aastal pälvis aasta kooli tiitli Uulu põhikool, 2020. aastal oli tiitli omanikuks Võru gümnaasium, aasta varem Viljandi gümnaasium ning kõige esimene aasta kool oli Tallinna 32. keskkool.

Aasta kooli konkurssi korraldavad haridus- ja noorteamet ja haridus- ja teadusministeerium. Aasta kool on osa haridus- ja teadusministeeriumi poolt välja kuulutatud aasta õpetaja konkursist. Aasta kooli valimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles