Tallinna Ülikool kutsub iduettevõtteid haridusinnovatsiooni edendama

PM Haridusportaal
Copy
Tallinna Ülikooli Terra hoone
Tallinna Ülikooli Terra hoone Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Ülikool kutsub kolmandat aastat koostöös EdTech Estonia, Startup Estonia ning haridus- ja teadusministeeriumiga iduettevõtteid koosloome programmi, et viia omavahel kokku hariduslahendusi arendavad ettevõtted, Eesti haridusasutused ja teadlased.

Koosloome programm «Haridustehnoloogilise innovatsiooni koosloome programm kui teaduskiirendi» kestab tänavu 23. augustist 1. detsembrini ning selle eesmärk on luua Eesti haridusele tõenduspõhiseid ja kestlikke kvaliteetseid digilahendusi. Ettevõtted saavad programmis osalemiseks taotlusi esitada kuni 15. juunini.

Programmiga on oodatud liituma iduettevõtted või iduettevõtluse ideed kandvad meeskonnad, kes pakuvad ideid haridusinnovatsiooni edendamiseks ja on valmis koostööks teadlaste ning õpetajate ja õppijatega. Igale programmis osalevale meeskonnale määratakse ka mentor.

Tänavu ei ole koosloome jaoks eraldi taotlusvooru õpetajatele, vaid programmi koordinaatorid kutsuvad õpetajad koosloome ideedega ise liituma.

Senine hariduse ja ettevõtluse koosloome on toonud kaasa rahvusvahelisi edulugusid, mis on aidanud kaasa haridusvaldkonna innovatsioonile ja (idu)ettevõtluse edendamisele. Parimaks näide on Soomes haridusinstitutsioonide ja xEdu kiirendi koostöös välja töötatud mudel KYKY Living Lab ja University College London (UCL) programm EDUCATE.

Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi nooremteaduri Pirgit Sillaots selgitas, et tänavu keskendub programm neljale teemale, milleks on mõtlemise arendamine, loovuse arendamine, õpioskuste toetamine ning vaimne ja füüsiline heaolu.

Nooremteadur Pirgit Sillaots ütles, et lisaks hariduse edendamisele on programmis osalemine väärtuslik ka iduettevõtetele. «Ettevõtetel on võimalik arendada ja valideerida ideed koos teadlastega ning omandada ametlik tunnustus kui Eesti haridusinnovatsiooni edendaja,» ütles nooremteadur.

Ta lisas, et programmis osalemine annab ettevõtetele ka hea kogemuse ning usaldusväärsuse edasiseks kasvamiseks ja laienemiseks ning võimaluse osaleda haridustehnoloogilistes töötubades.

Programmi lõpuüritusel saavad osalevad meeskonnad esitleda enda lahendust Heateo haridusfondile, mis tegeleb haridusuuenduste toetamisega Eestis.

Kõikide kandidaatide seast valivad programmi osalejad välja Tallinna Ülikooli haridusteadlased koos haridus- ja teadusministeeriumi ning EdTech Estonia esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles