Eesti Kunstiakadeemia - ainulaadsed erialad loomingulistele inimestele

Copy
Foto: Tõnu Tunnel

Eesti Kunstiakadeemia on tegutsenud aastast 1914 ning pakub tänasel päeval võimalust õppida ligi kolmekümnel omanäolisel õppekaval. Paljudel neist saab Eestis kõrghariduse omandada vaid EKAs. Maailma parimaid ülikoole reastava edetabeli QS World University Rankings andmetel kuulub EKA 2022. aasta seisuga maailma 200 tipp kunsti- ja disainiülikoolide hulka. Keskelt läbi 1200 tudengiga ülikool on kultuuriliselt mitmekülgne, teeb koostööd maailma tippülikoolidega ning on oluliste rahvusvaheliste haridus- ja erialavõrgustike liige, mis annab õppijatele suurepärased võimalused silmaringi ja mõttemaailma avardamiseks ning enesearenguks.

Kunstiakadeemia kaasaegne, 2018. aastal valminud õppehoone asub ümberehitatud vanas Rauaniidi vabrikuhoones Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril, pakkudes õppe- ja loomekeskkonda, mis inspireerib nii EKA kogukonda kui ka külalisi. EKA pole ainult kool, vaid ka kultuurielu kujundaja, uute suundade näitaja ning atraktiivne kunstielu keskus ühiskonnas. Tuntud suursündmused nagu iga-aastane lõputööde festival TASE (tänavu avatud 27. maist 9. juunini) ning ERKI moeshow (tänavu 11. juunil) meelitavad kohale tuhandeid kultuurihuvilisi külalisi nii Eestist kui välismaalt. 

EKA õppekavad on üles ehitatud nõnda, et tudengitest kujuneksid iseseisvad loojad ja mõtlejad - arendatakse üliõpilaste analüüsivõimet, kriitilist mõtlemist, algatusvõimet ning antakse seejuures piisavalt tegutsemisvabadust. Õppekavad jagunevad nelja teaduskonna vahel: arhitektuur, disain, kunstikultuur ja vabad kunstid. Haridust saab omandada nii bakalaureuse-, magistri- kui ka doktoriõppe tasemel, lisaks pakub lühemaid kursuseid ja täienduskoolitusi EKA AVATUD AKADEEMIA. Eelakadeemia pakub kursuseid noortele, kes soovivad valmistuda sisseastumisteks ning avardada erialaseid teadmisi ja oskuseid.

Bakalaureusekraadi on EKAs võimalik omandada 13 õppekaval: arhitektuur ja linnaplaneerimine, animatsioon, fotograafia, stsenograafia, sisearhitektuur, graafiline disain, klaas, keraamika, ehe ja sepis, muinsuskaitse ja konserveerimine, kunstiteadus ja visuaalkultuuri uuringud, tööstus- ja digitootedisain, moe-, tekstiili- ja aksessuaaridisain ning kunst, mis hõlmab graafika, maali, installatsiooni ja skulptuuri erialasid. Valikuid on neilegi, kes pere või töö kõrvalt päevaõppes käia ei jõua: äsja põhjalikult uuendatud sessioonõppekava Disain ja innovatsioon koondab enda alla neli tööturul nõutud disainivaldkonna eriala - visuaalne kommunikatsioon, ruumikujundus, moedisaini korraldus ning toote- ja keskkonnadisain.

Magistriõppes on 14 õppekava, millest 6 on rahvusvahelised ja ingliskeelsed - animatsioon, disaini ja tehnoloogia tulevik, graafiline disain, interaktsioonidisain, urbanistika ning kirjandus-, visuaalkultuuri ja filmiteooria.

Eestikeelset õpet pakuvad magistrikavad arhitektuur ja linnaplaneerimine, kaasaegne kunst, kunstiõpetaja, kunstiteadus ja visuaalkultuuri uuringud, muinsuskaitse ja konserveerimine, sisearhitektuur, stsenograafia ning disain ja rakenduskunst, mis omakorda hõlmab kuute eriala: aksessuaar, ehe ja sepis, keraamika, klaas, mood ja tekstiil.

Doktoriõppekavasid on neli – arhitektuur ja linnaplaneerimine, kunst ja disain, kunstiteadus ja visuaalkultuuri uuringud ning muinsuskaitse ja konserveerimine.

Sisseastumine Eesti Kunstiakadeemiasse toimub tänavu 13.-27. juunil.

Täpsema info ja sisseastumistingimused leiad siit! Juhul, kui soovid veel kooli kohta infot saada, vaata siia või siia.

Copy
Tagasi üles