Noorteinfoportaal Teeviit jagab noortele infot nüüd ka ukraina ja inglise keeles

PM Haridusportaal
Copy
Teeviit jagab muuhulgas soovitusi, kuidas kodus efektiivselt õppida
Teeviit jagab muuhulgas soovitusi, kuidas kodus efektiivselt õppida Foto: Teeviit

Noorteinfoportaal Teeviit jagab alates maist lisaks eesti- ja venekeelsele infole nüüd teavet ka ukraina ning inglise keeles.

Muukeelsete noorte iseseisvuse toetamiseks ja teadlikkuse suurendamiseks loodi neljakeelne veebipõhine infoleht, kuhu on koondatud kokku ligi 100 temaatilist kajastust.

Veebipõhise infolehe eesmärk on pakkuda muukeelsetele noortele kvaliteetset ja usaldusväärset infot ühe kanali kaudu. Lisaks noorte toetamisele on see hea tööriist noorsootöötajale ja õpetajale, sest teemakajastused on neljas keeles identsed ning neid on soovi korral võimalus kasutada tegevustes, kus osalevad eri emakeelt kõnelevad noored.

«Soovime toetada kõikide Eestis elavate noorte toimetulekut ja iseseisvust. Tänavu tähistame ka Euroopa noorte aastat, mistõttu on eriti oluline noortele tähelepanu pöörata ning neid igati toetada. Kvaliteetse info kättesaadavus ja infomeeritus on igapäevaste otsuste ja valikute põhiline vundament,» ütles noorteinfo valdkonnajuht Kadri Koort.

Kümne alarubriigi alla on kokku koondunud ligi 100 kajastust, teemasid on käsitletud alates tervisest ja töötamisest kuni rohelise mõtteviisini. Lisaks on võimalus lugeda ekspertide persoonilugusid ja noorte kogemuslugusid, kust leiab häid ideid, inspiratsiooni, äratundmist ja nõuandeid. Infolehe tegevusse on kaasatud noori, kes valdavad keelt emakeelena.

Veebiaadressile www.teeviit.ee/youth-info on uudistama ja infot hankima oodatud kõik 13–26-aastased noored, aga muidugi ka noorsootöötajad, õpetajad, treenerid, spetsialistid, lapsevanemad. Infot hakatakse järjepidevalt lisama ning uuendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles