TalTech annab välja 120 000 euro ulatuses stipendiume

PM Haridusportaal
Copy
Raha. Pilt on illustratiivne.
Raha. Pilt on illustratiivne. Foto: photo2000

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Arengufond annab neljapäeval välja 120 000 euro väärtuses stipendiume.

Kevadised õppetoetused saavad 82 andekat ja töökat üliõpilast. Enim stipendiume saavad inseneriteaduskonna tudengid ning stipendiaatidest ligi 40 protsenti on naised.

Suurima summaga toetab õppureid Eesti Energia, kes andis välja kokku kuus stipendiumi: neli bakalaureuse- ja kaks magistriõppe tudengitele.

Kokku aitab üliõpilasi 32 koostööpartnerit, kes niiviisi innustavad tudengeid õppima ja toetavad teadlaskonna järelkasvu. Näiteks annab Scanfil OÜ koostöös Pärnumaa Arenduskeskusega välja neli stipendiumi elektroenergeetika ja mehhatroonika ning tootearenduse ja robootika bakalaureusetudengitele kogusummas 6000 eurot.

Juba mitmendat korda toetab ka Skeleton Technologies Tehnikaülikooli inseneri- ja IT-teaduskonna üliõpilasi, seekord kokku 3500 euroga.

«Kuna Skeleton on tehnoloogiaettevõte, siis tuleb suurem osa meie töötajatest just tehnilistelt erialadelt, alates (elektro)keemia tudengitest kuni mehaanika-, tarkvara- ja elektroonikainsenerideni. Meie jaoks on väga oluline toetada noorte talentide karjäärivalikuid. Ka tahame neile anda võimaluse teoorias õpitut praktiliselt rakendada. Põnev on iga aasta lugeda esseesid ja näha suurelt unistavaid tudengeid – sealt kasvavadki meie tuleviku ettevõtjad ja muutuste loojad,» rääkis Piret Talviste Skeleton Technologiest.

Tehnikaülikooli Arengufond tegutseb alates 1991. aastast. Kõige pikaajalisemateks partneriteks on Eesti Energia, Viru Keemia Grupp, Tehnopolis Ülemiste, Harju Elekter, Eesti Mäeselts, Merko Ehitus, Telia, Nordecon, Silberauto ja Trev-2. Viimase 20 aasta jooksul on Eesti ettevõtted ja eraisikud kokku toetanud TalTechi tudengeid pea kolme miljoni euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles