Kutsekoolid üle Eesti kutsuvad neljapäeval Oskuste ööle

PM Haridusportaal
Copy
Oskuste ööl osaleb ka Järvamaa kutsehariduskeskus
Oskuste ööl osaleb ka Järvamaa kutsehariduskeskus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedeni toimub üleeuroopaline kutseoskuste nädal, mille raames leiab neljapäeval Eestis aset traditsiooniline Oskuste öö – üritusi täis päev ootab kõiki osalema ja pakub erinevaid tegevusi 17 kutsekoolis üle Eesti.

Haridus- ja noorteameti innovatsiooni- ja koostööosakonna projektijuhi Evelin Männiste sõnul on kutsekoolides tegevusi igale maitsele.

Tartu rakenduslik kolledž seab Lõunakeskuses sisse pop-up kooli, et huvilised saaksid meistrite käe all tutvuda erinevate teemakoolide ja erialadega ning soovi korral ka ise käed külge panna. Tallinna teeninduskoolis saab professionaalide käe all õppida kokkamist ning teha tutvust ilumaailmaga.

Eesti massaaži- ja teraapiakoolis saab osaleda erinevates massaaži töötubades. Järvamaa kutsehariduskeskuses toimub noore meisterkokka õhtusöök, logistika vigursõit, tutvustatakse 3D printerit, tehakse autohooldust ja rehvitöid ning sõidetakse traktoriga ja tutvustatakse hobuerialasid.

Viljandi kutseõppekeskuses on valik suur: virtuaalreaalsus, luuakse arvutimäng, on võimalik keevitada, teha tervislik smuuti, osaleda vaimse tervise töötoas, tutvuda bioloogialaboriga, sõita elektrikardiga ja teha palju muud.

Kõigi Oskuste öö tegevustega saab tutvuda aadressil kutseharidus.ee/oskuste-oo.

Euroopa kutseoskuste nädal on Euroopa Komisjoni kuuendat korda toimuv algatus, mille eesmärk on suurendada teadlikkust kutsehariduse ja -õppe kasulikkusest ning tutvustada võimalusi, mida kutseharidus noortele ja täiskasvanutele pakub. Nädala põhisõnum on «Avasta oma anne!».

Kõikjal Euroopas korraldavad riiklikud, piirkondlikud ja kohalikud ametiasutused ja teised organisatsioonid lähikuudel kutseharidusele ja -õppele pühendatud üritusi.

Euroopa kutseoskuste nädal kulmineerub kutsehariduse ja -õppe tipptaseme auhindade väljaandmisega.

Kutseoskuste nädala ja Oskuste öö tegevusi koordineerib haridus- ja noorteamet ning viivad läbi kutsekoolid üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles