Pirita majandusgümnaasium sai 2,2 miljoni eest uue korruse

PM Haridusportaal
Copy
Pirita majandusgümnaasium
Pirita majandusgümnaasium Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Pirita majandusgümnaasium avab neljapäeval pidulikult oma vastvalminud neljanda korruse, kuhu rajati 2,2 miljoni euro eest 800 ruutmeetri jagu uusi õpperuume.

Kooliperet õnnitlevad oodatud sündmuse puhul abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Juurdeehitusega parendati märkimisväärselt kooli õpitingimusi. Täiendavale korrusele paigutati viis klassiruumi, mis mahutavad 28–32 õpilast, samuti muusikaklass 36 õpilasele. Lisaks sai kool tänapäevase multimeediaklassi 140 ruutmeetril, kus on tööruumi 36 õpilasele ning mis on praegu suurim ja moodsaim linna koolide seas.

Ümberkorraldusi tehti ka olemasolevatel korrustel – renoveeriti teise ja kolmanda korruse klassiruume, paigaldati lift, pikendati trepikodasid, rajati väline evakuatsioonitrepp ja ehitati välja kogu õppekorpust hõlmav soojatagastusega ventilatsioonisüsteem.

Pirita majandusgümnaasiumi laienduse arhitektuurse visiooni projekteeris Arhitektuuribüroo Studio 3 arhitekt Andres Põime, põhiprojekti koostas AS Eviko, ehitustöid teostas AS Eviko ja omanikujärelevalvet Infragate Eesti AS. Projekteerimis- ja ehitustööde ning sisustuse maksumus oli ligikaudu 2,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles