Kohtla-Järvel saab reedel näha sõitmas päikeseautot

PM Haridusportaal
Copy
Kohtla-Järvel saab näha päikeseautot
Kohtla-Järvel saab näha päikeseautot Foto: TalTech

Solaride Akadeemia ja Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledž kutsuvad reedel maakonna noori inspiratsioonipäevale uudistama päikeseautot ja võtma mõõtu ülesannete lahendamisel.

Solaride Akadeemia on võtnud enda südameasjaks parandada inseneeria populaarsust Eesti noorte seas. «Eestis jääb lähikümnendil puudu kaks kolmandikku inseneridest. See on suur probleem, millega on vaja kiiremas korras tegeleda,» selgitas Solaride´i turundus- ja kommunikatsioonijuht Asso Soosalu.

Ta lisas, et neil on siiralt hea meel, et paljud Eesti ettevõtted on sellel teekonnal nendega ühinenud. «TalTech Virumaa kolledži inspiratsioonipäeval loodame koos Fractory ja Auve Techi esindajatega ning ka Kohtla-Järvele kohale tulnud noortega leida vastuse küsimusele, kas inseneeria on väljasurev teadusharu või uus popp eriala,» rääkis Soosalu.

«Vajame insenere, kes kavandavad, arendavad, projekteerivad ja konstrueerivad paremat ja rohelisemat tulevikku. Soovime koos Solaride Akadeemiaga innustada noori valima just selline tulevikutee,» ütles Virumaa kolledži teadus- ja tehnikakooli juht Küllike Kullerkupp.

Gümnasiste ja tudengeid innustavad iseautot arendava Auve Techi juhatuse liige Mari-Ly Klaats, pilvepõhise metallitöötluse tootmisplatvormi Fractory mehaanikainsener Riido Kolosov ja Solaride’is päikeseautot arendavad noored.

Inspiratsioonipäeval saavad õpilas- ja tudengimeeskonnad lahendada kolme praktilist ülesannet. Parimatele on korraldajad välja pannud auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles