Eesti kooliraamatukogud said juurde pea 1400 rahatarkuse raamatut

PM Haridusportaal
Copy
Rahandusministeeriumi finants- ja maksupoliitika asekantsleri avaliku konkursi võitis Evelyn Liivamägi.
Rahandusministeeriumi finants- ja maksupoliitika asekantsleri avaliku konkursi võitis Evelyn Liivamägi. Foto: Remo Tõnismäe

Rahandusministeerium koostöös finantssektori partneritega saatis Eestimaa 56 kooliraamatukogusse 1387 rahatarkuse raamatut, mille eesmärk on tekitada õpilastes huvi rahaga seotud teemade vastu ja kinnistada õppeainetes saadud rahatarkuse teadmisi.

«Oleme viimastel aastatel koos partneritega jaotanud Eesti koolidele tuhandeid rahatarkuse raamatuid. Meie jaoks on oluline panna just lastes ja noortes rahatarkuse seeme idanema, nii saame kasvatada nendest täiskasvanud, kes teevad hiljem rahatarku otsuseid – sellest on meil ühiskonnana ainult võita,» ütles finants- ja maksupoliitika asekantsler Evelyn Liivamägi.

Projektiga on plaanis jätkata ja rahandusministeerium kutsub kõiki raamatukogusid ka edaspidi üles teada andma, kui rahatarkuse raamatuid on juurde tarvis, kutsus üles rahandusministeeriumi rahatarkuse spetsialist Bret Klemm.

Koolidesse saadetud raamatute hulgas olid Riin Tuttelbergi «Tom õpib rahamängu» algklassidele, Bodo Schäferi «Koer nimega Money» 4.–6. klassidele, Mihkel Trumani «Kuidas saada rahatargaks» 7.–9. klassidele ning gümnaasiumiõpilastele sobivad Kristi Saare «Kuidas alustada investeerimisega», Jaak Roosaare «Rikkaks saamise õpik» ning Kristjan Liivamägi, Tõnn Talpsepa ja Tarvo Vaarmetsa «Rahaedu põhimõtted». Koolid said ka Swedbanki koordineeritud Facebooki grupi «Kogumispäevik» põhjal kirjutatud 608 samanimelist raamatut.

Eelmise aasta septembris viidi toetajate abiga keskraamatukogudesse 600 rahatarkuse raamatut, detsembris saatis rahandusministeerium kooliraamatukogudesse 150 raamatut.

Raamatute ostmisele panid õla alla finantsinspektsioon, Swedbank ning Finance Estonia liikmed Bondora, IPF Digital, Finora Capital, Inbank, EstateGuru, PlusPlus Capital, Fresh Finance Group, BB Finance ja Redgate Capital. Ministeerium tänab ka Eduruutu ja Printon Kirjastuse meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles