Narva plaanib likvideerida mitu lasteaeda ja liita kaks kooli

PM Haridusportaal
Copy
Narva linna silt
Narva linna silt Foto: Eero Vabamaegi/

Kolmapäevast on avatud Narva munitsipaalharidussüsteemi arengukava 2030 avalik arutelu, muuhulgas saavad soovijad anda hinnangut plaanile likvideerida neli lasteaeda ja liita kaks kooli.

Narva munitsipaalharidussüsteemi arengukava on valminud koostöös uuringu- ja konsultatsiooniettevõttega Cumulus Consulting. Arvamusi ja ettepanekuid saab esitada kuni 30. maini.

Lähiaastate keerulisimad ülesanded on koolide ja lasteaedade võrgu ümberkorraldamine vastavalt demograafilisele situatsioonile ja perspektiivile, õpikeskkonna ja maa-alade kaasajastamine. Suurimateks mureküsimusteks on pedagoogilise personali vananemine, laste arvu vähenemine ja liiga mahukas haridusasutuste võrk, samuti korrast ära hooned ja välialad.

Arengukava tegevuskava näeb ette nelja lasteaia tegevuse lõpetamist, neist ühe liitmise teel, ja kahe kooli liitmist, aga ka tähtsamaid tegevusi keeleõppe ja eesti keele oskuse parendamiseks, linna- ja riigisisese, ka rahvusvahelise koostöö arendamiseks, hariduslike tugiteenuste reformimiseks, nüüdisaegse õpikäsituse toetamiseks.

«Plaanis on eesti õppekeelega lasteaiale uue hoone ehitamine, koolide ja lasteaedade territooriumide õuesõppeks sobivateks aladeks arendamine, sportimiseks võimaluste loomine, keelekümbluskooli kujundamine ja koolihoonete renoveerimised,» selgitas Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja asetäitja Larissa Degel.

Kultuuriosakond kutsub 17. mail eelnevalt registreerunud elanikke osalema arengukava avalikul arutelul, mis toimub Rugodivi kultuurimajas kell 15-17. Registreeruda tuleb aadressil https://forms.gle/QoyfmE9XbgRm7VTN7.

Narva haridussüsteemi arengukava 2030 on valdkonna arengut suunav kokkulepe, milles on määratletud visioon ja eesmärgid järgmiseks kümneks aastaks ning on loetletud alus- ja üldhariduse põhilised väljakutsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles