Tartu Ülikool jagab nippe edukaks kandideerimiseks ülikooli

PM Haridusportaal
Copy
Tartu Ülikool jagab nõuandeid ülikooli pääsemiseks
Tartu Ülikool jagab nõuandeid ülikooli pääsemiseks Foto: Tartu Ülikool

Tartu Ülikool korraldab neljapäeval kell 10 virtuaalse sisseastumise infopäeva, kus ülikooli esindajad räägivad sisseastumise korraldusest ja annavad kandideerijatele soovitusi erialavaliku tegemiseks.

Infopäev toimub otseülekandena Worksupi veebiplatvormil ja osalemiseks tuleb end registreerida. Nii enne üritust kui ka otseülekande ajal on võimalik esitada küsimusi.

Ees ootab inspireeriv päev kasulike nõuannetega, mis aitavad enesekindlamalt ülikooli kandideerida ja tudengieluks valmistuda. Tulevasi kandideerijaid tervitab õppreprorektor Aune Valk, kes jagab noortele julgustavaid sõnu haridusteekonna jätkamiseks.

«Nagu virtuaalne infopäev hästi näitab, on ülikoolis asju, mis jäävad, ja asju, mis muutuvad. Üks viimaste aastate muutustest on parem veebitugi paljudes ainetes, aga ka võimalus osaleda virtuaalselt partnerülikoolide ainetes ja näiteks Coursera kursustel. Ülikool muutub järjest rahvusvahelisemaks, virtuaalsemaks ja samuti keskkonnahoidlikumaks. Aga on asju, mis jäävad endiseks ka siis, kui ülikool saab 390-aastaseks: selleks et kursuse-, korbi- või seltsikaaslastega kevadel või sügisel Toomel või Emajõe ääres õppida või muidu aega veeta, tuleb tulla just Tartusse. Kõike head ei saa veebi teel teha, paljusid asju õpitakse väljaspool loengusaali ja selleks pole ülikoolilinnast paremat kohta,» ütles Valk.

Sisseastumise tingimusi tutvustab lähemalt vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma. Ta räägib, milline on ajakava, kes saab ülikooli astuda eritingimustel, millal teeb ülikool vastuvõtuotsused ja mida tuleb tänavusel sisseastumisperioodil silmas pidada.

Päeva teises osas annab karjäärinõustaja Kadri Jurs soovitusi teadlikumaks eriala valimiseks ning räägib, kust otsida asjakohast infot ja kellelt küsida nõu. «Otsust mõjutavaid tegureid ja ka valikuid on palju ning nende seast sobivaima leidmine ei pruugi alati lihtne olla. Jagame infopäeval mõtteid ja soovitusi, millele on valikute tegemisel ja otsustamisel kasulik toetuda,» selgitas Jurs.

Tartu Ülikooli nõustamiskeskuse karjäärinõustajad pakuvad esimestele registreerunutele veebi vahendusel terve päeva kestel 30-minutilist isiklikku nõustamist, et aidata neil valida õige eriala.

Infopäeval korraldatakse ka viktoriin, mille küsimustele õigesti vastanute vahel loosib ülikool välja kolm tudengi stardipaketti, millega uuele õppeaastale vastu minna. Võitjad loositakse välja otseülekande ajal.

Infopäeva täpsema ajakavaga saab tutvuda ülikooli kodulehel ja asjakohane info kajastub ka infopäeva Facebooki lehel.

Olulised kuupäevad Tartu Ülikooli kandideerimisel:

Avalduste esitamine eestikeelsesse esimese astme õppesse kestab 13.–29. juunini;

Avalduste esitamine eestikeelsesse magistriõppesse juba käib ja kestab kuni 29. juunini;

Sisseastumiseksamid ja hindamine kestavad 1.–10. juulini ning tulemused selguvad hiljemalt 11. juulil;

Esimesed vastuvõtuotsused edastatakse kandidaatidele 12. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles