Eesti parim õpilasfirma toodab ülejääkidest jalgratta sadulakotte

PM Haridusportaal
Copy
Tänavune parim õpilasfirma
Tänavune parim õpilasfirma Foto: Kretel Kuusk

Tallinna Kruiisiterminalis neljapäeval toimunud õpilasfirmade võistlusel viisid parima õpilasfirma tiitli koju Tallinna 21. kooli õpilased Rasmus Riim, Henry Kask ja Chris-Rico Lang firmast Drycycle, mis toodab Eesti diivani- ja telgitööstuse ülejääkidest jalgrattasadulakotte ja veekindlaid sadulalakatteid.

Eesti parim õpilasfirma esindab Eestit juulis Tallinnas toimuval Euroopa õpilasfirmade võistlusel, kus tuleb mõõtu võtta ligi 40 õpilasfirmaga Euroopast.

«Emotsioonid on igal juhul laes. Oleme väga tänulikud võistluse korraldajatele ning anname endast kõik, et Eesti õpilasi Euroopa võistlustel väärikalt esindada,» ütles Drycycle'i tegevjuht Rasmus Riim pärast auhinna kättesaamist. «Ootame tegelikult suvist võistlust juba väga, sest võrreldes muu Euroopaga on jalgrattakultuur Eestis veel väga hallis tsoonis ja usun, et meil võib seal täitsa hästi minna.»

Lisaks esikohale tunnustas EBS parima õpilasfirma liikmeid aastase pikendatava täisstipendiumiga. Drycycle noppis võistluselt ka Coca-Cola kõige vastutustundlikuma õpilasfirma eripreemia.

Teise koha ja UC Rendi eripreemia pälvis Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilasfirma KäpArt, kelle tooteportfellist leiab Tartu koduta loomade varjupaiga kasside disainitud kotte, postkaarte ja maale. 50 protsenti KäpArti kasumist läheb varjupaiga loomade toetuseks. KäpArti tiimiliikmed on Maara Parhomenko, Merit Tomson, Helena Lindeberg, Liisi Paaver.

Kolmas koht läks Pirita majandusgümnaasiumi õpilastele õpilasfirmast KVA ja 6–12-aastastele lastele mõeldud kaardimängule RÖÖR, mis arendab erinevate mõtte- ja tegevusülesannetega laste loomingulist eneseväljendust ja mõtestatud rööprähklemist. Kaardimängu autoriteks on Triin Sooäär, Ketlin Siidirätsep, Michell Kirss, Rebecca Parve ja Liisi Helene Taklaja.

Lisaks jagati õpilastele hulgaliselt eripreemiaid. Rahva lemmikuks 2022 hääletati August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi õpilasfirma Note-IT, mis toodab mitmekülgse disainiga ruudulisi ja joonelisi vihikuid.

Wise'i tiimitöö eripreemia pälvis Tallinna Kuristiku gümnaasiumi õpilasfirma ALGUS, mis valmistab dekoratiivseid pisirohe kasvatuskomplekte.

Manpoweri eripreemia «Ready for Work» läks Voka Avatud Noortekeskuse õpilasfirmale Väike Rõõm, mis pakub 3–16-aastastele lastele ja noortele personaalseid meelelahutusprogramme.

Patendivolinike koja intellektuaalomandi eripreemia läks Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilasfirmale KäKo, kelle tooteks on geomeetriliste kujunditega joonlauad ja koolitarvete komplektid.

Edu ja Tegu nutika probleemilahendaja ja Profexpo «Parima toiduvaldkonna õpilasfirma» eripreemia pälvis Tartu Jaan Poska gümnaasiumi õpilasfirma COFF ja nende taimsed kohvikreemid.

E-kaubanduse Liidu eripreemiad läksid Tallinna 32. keskkooli õpilasfirmale BOKS, mis disainib puuvillast lustakate sõnumitega meeste boksereid, ja Gustav Adolfi gümnaasiumi õpilasfirmale Seif, mis toodab metallist ja kiltkivist kaarditaskuid.

30. tegutsemisaasta puhul tunnustas Junior Achievement Eesti ka oma vilistlasi ning ettevõtlusõpetajaid, kes on läbi aastate andnud olulise panuse Eesti õpilasfirmade kujunemisse. Lisaks jagati eripreemiaid üheksale silmapaistvale õpetajale, kes on andnud pikaajalise tööga suure panuse õpilasfirmade loomisesse ja arengusse.

JA Eesti tähistab tänavu oma 30. tegevusaastat. Õpilasfirmasid on Eestis loodud juba 30 aastat ja õpilasfirmade võistlus toimub tänavu 27. korda. Eesti parim Õpilasfirma 2022 võistlust toetavad Edu ja Tegu programm Euroopa Sotsiaalfondist, SEB Pank, Aitan Eestit MTÜ, Graanul Invest, Wise, Coca-Cola HBC ja Eesti e-kaubanduse Liit. Eesti parima õpilasfirma riietab Euroopa võistluseks moodsaks ja stiilseks Kaubamaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles