Riigikogu liikmed moodustasid Eesti koolitoidu toetusrühma

BNS
Copy
Koolitoit. Foto on illustreeriv.
Koolitoit. Foto on illustreeriv. Foto: Liis Treimann

Riigikogu liikmed moodustasid kolmapäeval Eesti koolitoidu toetusrühma, mille eesmärk on edendada tervisliku koolitoidu kättesaadavust.

Parlamendirühma esimees Ivari Padar 8SDE) märkis, et hinnatõusu tingimustes tuleb koolitoidu korraldus ja rahastamine üle vaadata.

«Tahame hoida koolitoidu kõrget taset. Praegu on koolitoidu laste lauale jõudmise korraldamine jagunenud kolme ministeeriumi vahel – parlamendikomisjoni roll selles on koordineerida koostööd kõigi koolitoiduga tegelevate osapoolte vahel alates põllumeestest kuni koolisööklateni,» selgitas Padar ja lisas, et esmalt soovib toetusrühm ära kuulata valdkonnaga seotud inimesed ja organisatsioonid.

«Üle tuleks vaadata ka hangete korraldamise kord ja kokku leppida standardid, jättes samas omavalitsustele piisavalt paindlikkust. Paraku on toidu hinnad teinud hüppelise tõusu ja tänasest üheeurosest riiklikust koolitoidutoetusest kvaliteetse toidu tagamiseks enam ei piisa,» tõdes ta.

Eesti koolitoidu toetusrühma esimees on Ivari Padar ning rühma kuuluvad Riina Sikkut, Eduard Odinets, Jaak Juske, Raimond Kaljulaid, Heljo Pikhof, Indrek Saar, Helmen Kütt, Kalvi Kõva ja Lauri Läänemets (kõik sotsiaaldemokraatide fraktsioonist).

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV riigikogu on moodustanud kokku 67 parlamendirühma ja 95 toetusrühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles