Põgenikele valmistatakse ette keeleõppe- ja kohanemisalast nõustamist

BNS
Copy
Ukrainlased saavad õppida eesti keelt
Ukrainlased saavad õppida eesti keelt Foto: Sille

Integratsiooni Sihtasutus ja eesti keele majad valmistavad Ukrainast saabunud põgenikele ette võimalusi algtaseme eesti keele õppeks ning pakuvad keeleõppe- ja kohanemisalast nõustamist.

Riigiasutuste teabetundide korraldamiseks oma piirkonnas või organisatsioonis saab ühendust võtta telefonil +372 659 9032 või kirjutades katlin.koverik@integratsioon.ee.

Ajutise kaitse saajad peavad läbima A1-taseme eesti keele kursuse mahuga vähemalt 100 akadeemilist tundi. Võimalus osaleda koolitusel avaneb tänavu suvel, praegu käivad veel ettevalmistused kursuste korraldamiseks.

Eesti keele kursusele saab registreeruda pärast seda, kui inimene on saanud elamisloa ajutise kaitse alusel ning politsei- ja piirivalveamet on saatnud talle e-postiga teavituskirja keeleõppes osalemise võimaluse kohta. Seejärel saab ta end iseseisvalt keeleõppesse registreerida veebilehel www.settleinestonia.ee.

Lisaks A1-taseme eesti keele õppele alustab riik suve alguses ajutise kaitse saajatele ühepäevase kohanemisprogrammi pakkumist. Vastava teavituse saab samuti läbi politsei- ja piirivalveameti ning registreeruda saab seejärel www.settleinestonia.ee lehel.

Eesti keelt saab iseseisvalt õppida erinevate tasuta portaalide ja rakenduste abil, vastava info on Integratsiooni Sihtasutus koondanud oma veebilehele www.integratsioon.ee/iseseisev-ope-ja-oppematerjalid.

Eesti keele majade õpetajad pakuvad veebi teel tuge neile Ukraina sõjapõgenikele, kes on alustanud eesti keele õpinguid iseseisvalt ning vajavad keeleõppe planeerimise, abistavate materjalide, keeleõppe tehnikate ja keelekeskkonna loomise kohta praktilist nõu ja juhendamist.

Õpetajad tutvustavad iseseisva keeleõppe võimalusi ja materjale ning vastavad osalejate küsimustele, mis on tekkinud iseseisvalt õppimise käigus.

Kohtumine toimub Zoomis ja kestab 60 minutit. Ühe kohtumise osalejate arv on kuni kümme inimest.

Iseseisva keeleõppe toe saamiseks tuleb võtta ühendust Integratsiooni Sihtasutuse nõustajatega telefonil 800 9999 või e-posti aadressil info@integratsiooniinfo.ee.

Integratsiooni Sihtasutus nõustab tasuta eesti keelt õppida ja harjutada soovivaid täiskasvanuid ning aitab valida keeleõppeks ja -praktiseerimiseks sobivaimad võimalused. Lisaks jagavad nõustajad juhiseid ja annavad nõu muudel kohanemise ja lõimumisega seotud teemadel, sealhulgas vastavate teenuste ja toetuste kohta. Nõustamisele on oodatud ka ajutise kaitse saajad.

Nõustamisele registreerimiseks tuleb ühendust võtta e-posti teel info@integratsiooniinfo.ee või tasuta telefonil 800 9999. Nõustamisi viiakse läbi nii vahetult kui ka e-kanalite kaudu.

Eesti riik pakub sõja eest siia tulnud Ukraina kodanikele ja nende pereliikmetele turvalist peatuspaika, haridust, tuge töö leidmisel ning erinevaid teenuseid. Vastav info on koondatud kriis.ee lehele ja infovoldikusse.

Üldine praktiline info Eesti elu kohta on samuti leitav kriis.ee alamlehelt www.kriis.ee/julgeolekuolukord-euroopas/uldine-praktiline-info.

Lisaks on koondatud värske ja üha täienev praktiline info sõjapõgenike saabumise kohta Eestisse politsei- ja piirivalveameti lehele www.politsei.ee/et/juhend/info-seoses-ukraina-sojaga.

Info Tallinnasse jõudnud Ukraina sõjapõgenike jaoks on lehel www.tallinn.ee/est/ukraina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles