TalTech korraldab koolimatemaatika olümpiaadi

PM Haridusportaal
Copy
Õpilane tunnis, pilt on illustratiivne.
Õpilane tunnis, pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) ootab 7. mail abituriente ja ka nooremaid gümnasiste Tallinnasse ja Tartusse koolimatemaatika olümpiaadile.

Olümpiaadiks saab juba registreeruda tehnikaülikooli kodulehel ning praeguseks on end kirja pannud 106 osalejat.

Põnevad olümpiaadiülesanded põhinevad kooliprogrammil ning see on näiteks abiturientidele hea võimalus end proovile panna enne matemaatika riigieksamit.

«Olümpiaad püsib selgelt koolimatemaatika raamides ja meie soov on äratada õpilastes sügavamat huvi ja armastust matemaatika vastu,» kinnitas TalTechi olümpiaadiõppe peaspetsialist ja võistluse žürii liige Päivo Simson. «Lisaks puhtale matemaatikale püüab olümpiaad siduda seda õppeainet ka eluliste ülesannetega, et rõhutada matemaatika praktilist väärtust. Ilmselt ei ole ülesanded nii rasked nagu teistel matemaatikaolümpiaadidel, aga huvitavad ja väljakutset pakkuvad on need kindlasti.»

Olümpiaadi 20 paremal, kes on saanud vähemalt 60 protsenti maksimumpunktidest, on võimalus astuda õppima Tallinna Tehnikaülikooli väljaspool konkurssi. Eritingimustel vastuvõttu arvestatakse 11. ja 12. klassi õpilastel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles