Abituriendid jätkavad kolmapäeval riigieksamite sooritamist

PM Haridusportaal
Copy
Eesti keele riigieksamile oli registreerunud 7450 eksamitegijat. Foto on tehtud Viljandi gümnaasiumis.
Eesti keele riigieksamile oli registreerunud 7450 eksamitegijat. Foto on tehtud Viljandi gümnaasiumis. Foto: Marko Saarm

Abituriendid üle Eesti jätkavad kolmapäeval riigieksamite sooritamist.

Kevadine eksamite periood algas esmaspäeval eesti keele eksamiga, millele oli registreerunud 7450 eksamitegijat. Kolmapäevast 2. maini toimub eesti keel teise keelena eksam, kuhu on ennast kirja pannud 2474 eksamitegijat.

Gümnaasiumilõpetajatel on võimalus teha eesti keele või eesti keel teise keelena, matemaatika ning inglise keele, vene keele või üks rahvusvaheliselt tunnustatud võõrkeeleeksam.

Eksamiperioodi alguse puhul tervitab abituriente haridus- ja teadusminister Liina Kersna. Ministri pöördumist sai kuulata esmaspäeval kell 10 Vikerraadios ja see kordub kolmapäeval kell 10 Raadio 4-s.

Kolmapäeval toimub eesti keele teise keelena riigieksami kirjalik osa. Eksami suuline osa viiakse läbi 28.-29. aprillil ja 2. mail. Eksam mõõdab keeleoskust B2-tasemel ja koosneb viiest osaoskusest – kirjutamine, kuulamine, lugemine, keele struktuur ja rääkimine. Eksami kirjalik osa algab kell 10 ja lõpeb 14.30.

Kui abiturient soovib eesti keele või eesti keele teise keelena riigieksamit sooritada, kuid tal ei ole võimalik põhieksamipäeval osaleda, siis on võimalus end kirja panna lisaeksamile. Eesti keele riigieksami lisaeksam toimub 16. mail ja eesti keele teise keelena riigieksami lisaeksam toimub 17. ja 18. mail. Lisaeksamil osalemiseks tuleb haridus- ja noorteametile esitada avaldus. Avalduse leiab haridus- ja noorteameti kodulehelt.

Riigieksamite periood jätkub 3. mail toimuva inglise keele eksamiga ning lõppeb 20. mail matemaatika eksamiga. Võõrkeelte rahvusvahelised eksamid toimuvad märtsist maini.

Riigieksameid teeb tänavu kokku 9063 eksaminandi.

Riigieksamite tulemused avalikustatakse hiljemalt 18. juunil eksamite infosüsteemis, riigiportaalis www.eesti.ee ja mobiilirakenduse StateOS kaudu. Lisainfot riigieksamite kohta leiab haridus- ja noorteameti kodulehelt harno.ee/riigieksamid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles