TalTechi Virumaa kolledž jagab teaduslaagri kaste Ukraina lastele

PM Haridusportaal
Copy
Teaduslaagri kast
Teaduslaagri kast Foto: Küllike Kullerkupp

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledž saadab põhikooli õpilastele koolivaheajaks 100 teadusülesannetega kasti, millest 20 kasti antakse maakonna koolides õppivatele Ukrainast pärit sõjapõgenike lastele.

Sarnaselt eelmiste koolivaheaegadega saadetakse kasti sees viis tegevusülesannet vahendite ja tööjuhenditega lastele koju. Lastel tuleb meisterdada helikopter, panna pudelis täringud hõljuma, krüpteerida kiri, ehitada ilmajaam ja purgi sisse galaktika ning meisterdada maagiline suspensioon. Tegevuste juhendajad on koostanud kõikidele ülesannete ka videojuhendid. Lisaülesandena tuleb lastel harjutada ettevõtjaks olemist.

«Oleme korraldanud viiruse levimise tõttu juba kuus korda järjest teaduslaagri nii, et saadame ülesanded lastele kastiga. Me ise väga loodame, et uuel õppeaastal saame taas näha teadushuvilisi lapsi juba kolledži ruumides,» rääkis Virumaa kolledži teadus- ja tehnikakooli juht Küllike Kullerkupp.

Ta lisas, et kuna juhendid on nii videona kui ka eesti ja vene keeles, siis otsustati 20 lisakasti anda spetsiaalselt Ukraina lastele. «Usume, et huvitavad ülesanded pakuvad sõja eest võõrasse riiki põgenenud lastele rõõmu,» märkis Kullerkupp.

Teaduslaagri kaks rühma täitusid kolme tunniga. Osalejaid on laagris Sillamäelt, Kohtla-Järvelt, Jõhvist, Illukalt, Mäetaguselt, Kohtla-Nõmmelt, Iisakust ja Toilast, aga ka Lääne-Virumaalt.

Tehnikaülikooli Virumaa kolledž on korraldanud kooliõpilastele teaduslaagreid juba aastast 2011. 2012. aastal pälvis kolledž tunnustuse «Riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija 2012».

Teaduslaagrite läbiviimist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond programmi «Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks» projekti «Ida-Virumaa PATEE 2019–2023» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles