Narva eesti keele maja eestvedamisel valmivad film ja raamat

BNS
Copy
Eesti keele maja Narvas
Eesti keele maja Narvas Foto: Eero Vabamägi

Narva keelemaja käivitas märtsis kaks põnevat projekti, mille tulemusel valmivad sügiseks lühimängufilm «Valik» ning keeleõpet toetav raamat.

Filmi tegevus toimub 1999. ja 2017. aasta Narvas ning valmiv raamat jutustab loo kultuuride kohtumisest.

27. märtsil alustas Narva eesti keele maja filmiakadeemia, mis jagab eesti keele õppijatele teadmisi filmikunsti ja näitlemise alalt ning annab hea võimaluse harjutada eesti keelt. Iganädalastel kohtumisel saavad osalejad harjutada professionaalide käe all enese väljendamist ning leida uusi kontakte nii narvakate kui ka filmiinimeste seast. Parimad kooli lõpetajad saavad rolli lühimängufilmis «Valik», mis esilinastub selle aasta sügisel. Põhiõppes praegu enam osaleda ei saa, küll aga võivad soovijad liituda vabakuulajana.

Samuti kutsutakse osalema ühisprojektis «Kirjutame koos raamatu» ja saatma lühikesi meeldejäävaid lugusid kohtumistest eestlaste ja teiste kultuuride esindajate vahel. Lood kogutakse kokku ja vormistatakse eluliseks ja köitvaks raamatuks, millest saab ka abimaterjal eesti keele õppijatele. Osalema on oodatud nii eestlased kui ka inimesed, kelle emakeel ei ole eesti keel. Lugusid oodatakse hiljemalt 15. maiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles