Tartus alustab sügisel erivajadustega lastele mõeldud Karolini kool

PM Haridusportaal
Copy
Annetustena saabunud ekraanide üleandmine
Annetustena saabunud ekraanide üleandmine Foto: Karolini kool

Tartus alustab sügisel õppetööga Karolini kool, mis hakkab Tartu Luterliku Peetri kooli uue õppesuunana pakkuma nii haridust kui sotsiaalvaldkonna teenuseid erivajadustega lastele.

Tegemist on olulise lahendusega kuni 24 perekonnale, kelle hoolduskoormus on lapse vajaduste tõttu väga suur. Ühe katuse alla koondatakse olulisemad nii haridus- kui ka sotsiaalvaldkonna, sealhulgas tugi- ja rehabilitatsiooniteenused. Sedasi on lapse jaoks tagatud nii sisukas päev kui heaolu ning vanema jaoks südamerahu ja aeg, et täiskoormusel tööhõives osaleda.

Uue õppesuuna käivitamist on otsustanud toetada mitmed kohalikud suure südamega ettevõtted.

Käesoleval nädalal andsid auhinnatud disainkeriseid tootva Tartu ettevõtte HUUM asutaja Siim Nellis ja HUUM-i müügi- ja turundusdirektor Lauri Kummel koos transpordiettevõtte Reinsalu Auto juhataja Andri Õunaga Karolini Koolile annetusena üle kaks suurt puutetundlikku ekraani koos seinakinnitustega. Ekraanid võttis vastu kooli käivitamise eestvedaja Monika Õun. Kirjeldatud kogupäevakool teeb teoks Monika ammuse unistuse – juba sellel sügisel asub seal õppima ka tema üheksa-aastane tütar Karolin, kelle järgi kool ongi nime saanud.

«Meie õpilaste eripära eeldab väga spetsiifilist keskkonda, kus fookus on seatud ligipääsetavusele, funktsionaalsusele ja turvalisusele. Vaja läheb ka kaasaegseid ja väga spetsiifilisi vahendeid, mida kasutame nii õppetöös kui ka teraapiates,» selgitas kooli eestvedaja Monika Õun.

Et selliste vahendite hankimiseks kooli kogukonnal vahendeid napib, ollakse väga tänulikud toetajatele, kelle hulgas on teiste seas Tarmeko, Tank Indoor, Arens, Paadi Pagar, Tele2, Bellfire, STACC, Lemmatu Marjatalu ja teised.

«HUUM on alati pidanud oluliseks toetada nõrgemaid ning märgata neid, kes abi vajavad. Kui kooli loomise plaanist kuulsime, uurisime kohe, milliste vahendite järele kõige suurem vajadus on ning kuidas me saame abiks olla,» kommenteeris toetaja Siim Nellis.

«Suured interaktiivsed ja puutetundlikud tahvlid, mille HUUMi ja Reinsalu Auto tiimidelt kingituseks saime, võimaldavad meil koos õpilastega kõikvõimalikke ülesandeid lahendada ja seeläbi õppida – kaasa saavad teha ka need, kelle käsi vajab toimetamiseks täiskasvanu kaasabi,» täiendas Monika.

Esimesel aastal võetakse Karolini kooli vastu 12 õpilast. Palgatakse vajalikud spetsialistid ning ilusas kaasaegses hoones Pikk 10 saavad sisseseade õppe- ja teraapiaruumid. Luuakse võimalused õues liikumiseks ning füsioteraapiaks nii saalis kui ka basseinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles