Tudengipäevad vallutavad üle kahe aasta taas kevadise Tartu

BNS
Copy
Tartu tudengipäevade üks võistlusi on tavalitselt olnud kastironimine, pilt 2017. aasta festivalilt
Tartu tudengipäevade üks võistlusi on tavalitselt olnud kastironimine, pilt 2017. aasta festivalilt Foto: Margus Ansu

Tartus sai esmaspäeval traditsioonilise pannkoogihommikuga sissejuhatuse Tartu Tudengipäevade kevadfestival, mis on kaks aastat pandeemia tõttu ära jäänud.

Kõik tartlased on oodatud kuni keskpäevani Raekoja platsile hommikusööki nautima, kus mitmed tudengiorganisatsioonid kostitavad linlasi pannkookide, tarta, pudru ja palju muuga. Kohvi pakuvad kõigile Tartu kõrgkoolide rektorid.

Pärast pannkoogihommikut võtavad Raekoja platsil koha sisse «Käsi autol» osalejad, kes jahivad Toyota Yarise kahekuust kasutusõigust. Meeleoluka füüsilisi ja vaimseid võimeid proovile paneva ürituse eesmärk on kätt võimalikult kaua autol hoida, kulugu selleks kasvõi 48 tundi.

Põhiprogrammiga reedel algava festivali esimesel päeval laulavad tudengid üle pika aja üheskoos Öölaulupeol, kus koos sõpradega saab karget kevadet nautida ja tunda Tartu vaimu. Linnarahvas ja tudengid on oodatud liituma ka Lumeparki liikuva avarongkäiguga, mis saab alguse kell 20 Raekoja platsilt.

Tartu Tudengipäevad toimuvad 22.-30. aprillini. Festivali kavaga saab lähemalt tutvuda aadressil http://www.studentdays.ee/program.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles