Haridusalgatus Edumus kogub raha Ukraina distantsõppekooli toetuseks

PM Haridusportaal
Copy
Maria Rahamägi.
Maria Rahamägi. Foto: Erakogu

Haridusalgatus Edumus alustas annetuste kogumist märtsis igapäevaste tundidega alustanud Ukraina distantsõppekooli Школа надії ehk Lootuse Kooli tegevuse toetamiseks.

Heategevuslik Lootuse Kool tagab põgenikest õpilastele ukrainakeelse hariduse jätkumise koostöös eestikeelsete koolidega.

Haridusalgatuse Edumus asutaja Maria Rahamägi sõnul on oluline, et Ukrainast sõja tõttu lahkuma pidanud õpilased saaks veeta aega koos eakaaslastega ja jätkata õpinguid emakeeles. «Seitse miljonit Ukraina last on sõjas. Me kõik loodame, et sõda saab varsti läbi, pered saavad minna koju ja lapsed saavad oma kooliteed kodumaal jätkata. Niikaua saame neile pakkuda rahulikku sisseelamist, hoida Ukraina kultuuri ja tutvustada Eestit,» ütles Rahamägi.

Eestisse on jõudnud juba ligi 30 000 sõjapõgenikku, pooled neist lapsed. «Oleme valmis veebikooli vastu võtma kuni 1000 õpilast. Järgmiste kuude jooksul märtsist juunini pakume Ukrainast põgenenud õpilastele erakorralist põhiharidust ja psühholoogilist tuge,» lisas Rahamägi.

Haridusalgatuse Edumus distantsõppekool on alates 14. märtsist pakkunud õpilastele ukrainakeelseid ainetunde ja psühholoogilist tuge. Õpetajad on kogenud ja kvalifitseeritud õpetajad Ukrainast, kes saavad tundide eest töötasu, mis on võrdne Eesti õpetajate palgaga.

Kooli saab nii annetustega kui ka vabatahtliku tegevusega toetada veebilehel https://www.shkolanadii.com.ua/toeta-meid.

Lootuse Kooli on registreerunud ligi 500 õpilast Eestist, Ukrainast ja ka teistest Euroopa riikidest. Märtsi seisuga on palgatud kümme ukrainlasest õpetajat ja lisaks õppealajuhataja. Edumuse andmebaasis on varuks 171 ukrainlasest õpetajat, kes oleksid valmis tööd alustama.

Heategevusprojekti Lootuse Kool algatas Eesti-Ukraina haridusidu Edumus ja selle partneriteks Eestis on kohalikud omavalitsused ning üldhariduskoolid. Lootuse Kool pakub distantsõppes tunde Ukrainast põgenenud või ajutiselt lahkunud õpilastele. Veebikool võimaldab Ukraina lastel olenemata asukohast õpinguid emakeeles jätkata ja pakub töövõimalusi Eestisse saabunud Ukraina õpetajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles