Venemaa aseminister: Donbassi koolide tarbeks ilmuvad uued ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpikud (1)

Copy
Ukraina lipuväljak. Pilt on illustratiivne.
Ukraina lipuväljak. Pilt on illustratiivne. Foto: CJ GUNTHER / EPA / SCANPIX

Venemaa haridusministri esimene asetäitja Aleksandr Bugajev teatas eile, et nn Donetski ja Luganski rahvavabariigi koolidele tuleb kirjutada uued ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpikud. 

«Mis puudutab kohalikke õpikuid [Donetski ja Luganski rahvavabariigis], siis oleme viimasel ajal analüüsinud üle 300 raamatu [---] ning nähtu ajab juuksed püsti. Praktiliselt kõik, mis on seotud sotsiaalteaduste, ajaloo, geograafia ja muude taoliste õppeainetega, tuleb ümber kirjutada,» ütles Bugajev esmaspäeval föderatsiooninõukogu teadus-, haridus- ja kultuurikomisjoni koosolekul, kus käsitleti hariduskoostööd Donetski ja Luganski rahvavabariigiga.

«Ministeerium peab vabariikidega suhtlemise arendamiseks palju ära tegema, käsil on õpikute ettevalmistamine [Donbassi koolidesse toimetamiseks] ning arutlusel on laste suvepuhkus ning moraalne ja psühholoogiline tugi haridusasutuste töötajatele,» ütles ta.

«Palju on vaja ära teha: ainuüksi Donetski jaoks on vaja välja anda üle viie miljoni õpiku,» kommenteeris Bugajev Donbassi koolide venekeelsete õpikutega varustamist.

Teadus- ja kõrghariduse aseminister Dmitri Afanasjev lisas omakorda, et ministeerium koostab teekaarti koostöö arendamiseks Donetski ja Luganski rahvavabariigi kõrgkoolidega ning Venemaa ülikoolid on valmis olema sealsete ülikoolide sponsoriteks. Ta ütles, et mais toimub Venemaa ning Donetski ja Luganski rahvavabariikide kõrgkoolide rektorite foorum, et arutada toetus- ja koostöövõimalusi.

Venemaa haridusminister Sergei Kravtsov ütles märtsis, et ministeeriumi eksperdid analüüsisid Ukraina ajaloo-, geograafia-, kirjandus- ja muid õpikuid ning leidsid, et need moonutavad ajaloolist tõde.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles