Jaan Tõnissoni Postimehe Fond ja TÜ Narva Kolledž korraldavad ühise stipendiumikonkursi

Postimees
Copy
Postimees Grupi hoone, Tartu mnt. 80.
 
Postimees Grupi hoone, Tartu mnt. 80.  Foto: Mihkel Maripuu

Sihtasutus Jaan Tõnissoni Postimehe fond ja Tartu Ülikooli Narva kolledž kuulutavad sügisel välja stipendiumikonkursi üliõpilastele, kes tudeerivad Narva Kolledžis eesti keelt teise keelena õpetavaks õpetajaks. 

Stipendium eesti keele teise keelena õpetajaks õppivale üliõpilasele on loodud eesmärgiga suurendada eesti keele õpetajaks õppimise populaarsust ja selle eriala valinud üliõpilaste õpimotivatsiooni. Samuti tugevdatakse sellega eesti keele õpetamist Ida-Virumaal.

Stipendium määratakse igal õppeaastal kuni neljale bakalaureuse- ja/või magistriastme üliõpilasele, stipendiumi suuruseks on 1000 eurot.

Selleks, et stipendiumile kandideerida, peab tudeng olema immatrikuleeritud TÜ Narva kolledžisse kas «Keeled ja mitmekeelsus koolis» bakalaureuse või «Keeleõpetaja mitmekeelses koolis» magistriõppekavale. Stipendiumi kandidaat peab õppima bakalaureuseastme teisel kursusel või olema edukalt astunud sisse magistriõppesse.

Ühtlasi vaadatakse ka keskmist hinnet, mis bakalaureuseõppe lõpetamisel peaks olema vähemalt 3,8.

Sügissemestril algaval stipendiumikonkursil oodatakse üliõpilaste motivatsioonikirju, milles üliõpilane kirjeldab stipendiumi kasutamise plaane, enda ühiskondlikku aktiivsust ning perspektiivi, kuidas ta kavatseb oma õpingute järel eesti keele arengut toetada.

Kandidaatide vahel teeb valiku komisjon, kuhu kuuluvad kolm AS Postimees Grupi ja kaks TÜ Narva Kolledži esindajat. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles