Tallinn jagab koolidele sada jäätmete liigiti kogumise kasti

PM Haridusportaal
Copy
Liigiti kogumise kast
Liigiti kogumise kast Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavõimul on plaanis ka tänavu jagada koolidele sada jäätmete liigiti kogumise kasti.

Tallinn korraldab kastide jagamiseks kolmapäeval infopäeva, andes jäätmete liigiti kogumise kastide komplektid üle 17 pealinna haridusasutustele. Kastide eesmärk on tõhustada ning edendada jäätmete liigiti kogumist nii koolides kui ka huvikoolides.

Infopäeva juhatab sisse abilinnapea Joosep Vimm, pärast seda toimub koolide esindajatele jäätmete liigiti kogumise infopäev, mille viivad läbi Tallinna linna ringmajanduse osakonna spetsialistid. Tutvustatakse jäätmete liigiti kogumise kastide komplekte ja jagatakse koolidele ka liigiti kogumise juhendid, mis abistavad õpilasi jäätmete sorteerimisel.

Jäätmete liigiti kogumise kastide komplektid valmistatakse Eestis ning toimetatakse koolidesse detailidena, et õpilased saaksid tööõpetuse tundides komplektid ise kokku panna. Vineerist valmistatud kappidess mahub neli mahutit erinevat liiki jäätmete jaoks. Eraldi saab koguda segapakendeid, biojäätmeid, vanapaberit ja segaolmejäätmeid.

Projekt on jätk eelmisele aastale, mille raames said 25 Tallinna linna kooli sada jäätmete liigiti kogumise kastide komplekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles