Tallinna noored soovivad Ukraina eakaaslasi oma tegemistesse kaasata

PM Haridusportaal
Copy
Pealinna noored soovivad oma tegemistesse kaasata ka Ukraina eakaaslaseid
Pealinna noored soovivad oma tegemistesse kaasata ka Ukraina eakaaslaseid Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Tallinna Kesklinna noortekeskus soovib Ukraina noori oma ettevõtmistesse kaasata ning viib sel eesmärgil sõjapõgenike majutuspaikades läbi mängulisi tutvumisõhtuid.

«Kahtlemata ei ole kerge traumeeritud laste ja noorte usaldust võita, kuid kõigest paari nädala jooksul on mitu hakkajat poissi juba noortekeskusesse tee leidnud ja kohalike eakaaslaste huvitegevustega ühinenud,» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. «Noortekeskuse aktiivsed, sõbralikud poisid ja tüdrukud suudavad kiirelt usaldust võita ja ühistegevuste vastu huvi äratada.»

Noortekeskus viib sõjapõgenikest laste ja noorte kaasamise programmi läbi alates 24. märtsist nende majutuskohtadeks olevates kesklinna hotellides. Lõbusate mänguliste tegevuste läbi tutvustada noortele Kesklinna noortekeskuses korraldatavaid tegevusi ja kutsutakse neis kaasa lööma, räägitakse ka eesti keelest ja kultuurist ning Tallinnas vaba aja veetmise ja harrastustega tegelemise võimalustest.

Noorte kaasamise programm käivitati koostöös sotsiaalkindlustusametiga. Programmi koostasid ja seda viivad läbi Kesklinna noortekeskuse töötajad ja aktiivsed noored, osaleb ka Kristiine noortekeskuse noorsootöötaja.

«Oleme juba saanud väga palju positiivset tagasisidet ja osalemisest huvitatuid on üha rohkem,» ütles Kesklinna noortekeskuse juhataja Minna Lahtvee. «Loodame, et läbi selle programmi jõuavad paljud ukraina noored meie keskusesse ja leiavad endale kohalike noorte seast uusi sõpru.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles