Tartu tervishoiu kõrgkool kutsub terviseteadlikkuse õpipäevadele

PM Haridusportaal
Copy
Tartu tervishoiu kõrgkool
Tartu tervishoiu kõrgkool Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees/Scanpix

Tartu tervishoiu kõrgkool käivitab teisipäevast tervisehuvilistele noortele mõeldud terviseteadlikkuse õpipäevad.

Teisipäeval, kolmapäeval, aga ka 6. aprillil toimuvatel õpipäevadel saavad kõik noored huvilised teadlikuks iluteenuste ilust ja valust, vaimse tervise esmaabist, laborirottide tööst, aga ka inimese anatoomiast, joogi- ja suplusvee kvaliteedist ning enda kehalisest võimekusest.

Õpipäevadele on eelkõige oodatud põhikooli lõpuklasside, gümnaasiumide ja kutsekoolide õpilased ning nende õpetajad, et tutvuda teguritega, mis meie tervist ja heaolu mõjutavad. Kolmel päeval pakutakse erinevaid töötubasid, millest võib valida oma huvidele sobivamad, õpipäevadel saab osaleda tasuta.

Terviseteadlikkuse õpipäevade peakorraldaja Marika Külm tõdes, et eriti viimasel ajal muutub maailm kõikides eluvaldkondades, muutustega kaasnevad tundmatud olukorrad ja arusaamad, mis võivad, aga ei pruugi olla inimese tervist toetavad. Näiteks tutvudes reisidel teiste rahvaste kultuuride ja eluviisidega, võib ühelt poolt tänu sellele muuta oma eluviise tervislikumaks või siis sootuks nakatuda tundmatute parasiitidega.

«Tervist tagavad protsessid ja mõjurid on väga komplekssed. Usun, et Tartu tervishoiu kõrgkooli õppejõud on just sellised erialaspetsialistid, kes oskavad tänu valdkondadele, mida nad on uurinud põhjalikumalt või mida nad kõrgkoolis õpetavad, lähemalt rääkida paljudest tervisemõjuritest, mille kohta teave ei ole laiemalt levinud ning just see info hoiab tulevikus ära meie haigestumise,» tõdes Külm. «Iga killuke tarkust, mis lisandub juba olemasolevatele, aitab mõista meie keha talitlemise keerukust ja ohtusid, mis selles maailmas meid varitsevad. Teadmised parendavad inimese võimalusi täisväärtuslikuks eluks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles